magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 1 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.31, 21:28
    Törekvés—UTE 1:1. (1:1)
    Törekvés : Dürr, Hauszwald, Kaufman, Pejtsik, Szednicsek, Csonka,László, Nyilas, Takács, Kiss, Szedlák. UTE: Kazár, Rozman, Vranák, Fürst, Herschkovics, Kuschner, Szabó, Ludvig, Zachár, Imre, Fandl. A játék folyamán általában a Törekvés volt fölényben. Különösen a második félidőben, mikor jóformán egy kapura játszott. Igen jó a Törekvésben a csatársor, különösen Kiss, jók a backek és a kapus is. UTE-ben a kapus és a két back volt kiváló. A játékot Törekvés kezdi. UTE a 6-ik perczben lefut, kornert ér el, melyből Fürst gólt rug. A további időben változatos a játék. Egy alkalommal Takács kirohan, de lefaultolják, a megítélt 11-est kapu fölé lövik. A kiegyenlitő gólt a 40. perczben lövi László. A második félidőben Törekvés óriási fölényben van. UTE csak egy-két lerohanással próbálkozik meg. A 35. perczben Kazár miatt 11-est ítél a biró, melyet a kapus kivéd. Utolsó pillanatig Törekvés támad. A biró Benedek Aladár (MAFC) jól bíráskodott.

    Sport-Világ 1908 április 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.31, 21:23
    Törekvés S. E.—Ujpesti T. E. 1:1.

    ' (Hölgy-utczai pálya.) Szépszámu közönség szem­lélte végig a mérkőzést, mely a Törekvés erős fölényedaczára is eldöntetlenül végződött. A mérkőzés kimene­tele elé azért is nagy érdeklődéssel néztünk, mivel tudva­levő, hogy ennek a játéknak az eredménye is nagy be­folyással lesz a csapatoknak a bajnokságban való helye­zésére : a negyedik, ötödik, illetőleg hatodik hely eldöntésére, miután a fenti három helyen lévő csapatokat csak 1—1 pont választja el egymástól.
    A két csapat közül Törekvés a jobbik. Csatársorá­nak összjátéka elsőrangu, egyénileg mégis kiválik a balösszekötő Kiss. Hátvédeik nagyon jók, fedezetsoruk azon­ban csak a labda elszedésben jeleskedik, mig a labda­leadásra nem sok sulyt fektet, a mi csatáraik játéká­nak eredményességét nagyban hátráltatja. Dürr, a Törek­vés kapusa kevés, de jó munkát végzett.
    Mig a Törekvésnél inkább a támadás, addig az uj­pestieknél inkább a védelem produkált kiválót. Kazár a kapuban nagy szerencsével, de egyszersmind nagy tudással is védett; kár, hogy a labda kivédése után gyakran megfeledkezik magáról és, durváskodik, a mi még sok
    tizenegyesébe fog kerülni csapatának. Rozmann, de ki­váltkép Vranák, mint hátvéd nagy klasszist képvisel.A szélső fedezetek jók, mig a csatárok inkább lerohanásokkal, mint összjátékkal igyekeznek az ellenfél kapujaxközelébe jutni.
    Nem hagyhatjuk említés nélkül, hogy a Törekvésxpályája nagyon hepe-hupás, a határvonalak mentén pedig a sok kő és üveg miatt egyenesen életveszélyes a játék ;a közönség részére fentartott helyet is jobb volna a já­téktértől 1—2 méterrel távolabbra helyezni.
    A mérkőzés rendkívül fair mederben folyt le, amiért mindkét csapatot dicséret illeti.
    Törekvés kezd nappal hátban, gyenge ellenszéllel és rögtön támad is, de támadásai eredménytelenek. Majd az U. T. E. nyomul fel és a 8-ik perczben kornert ér el,mely Fürst révén meghozza Ujpest goalját. A Törekvés tüzesen támad, de Vranák, különösen pedig Kazár jól dolgoznak. A 30-ik perczben Takács keresztültöri az ellenfél védelmét s már-már goalt lő, mikor elgáncsolják; a megítélt 11-est Kiss a kapu fölé lövi. Törekvés támadá­sait végre siker koronázza, mert László szép beadásából Kiss remek fejessel védhetetlenül kiegyenlít (39. p.).
    Félidő: 1:1.
    A második félidőben Törekvés erős fölénybe jut,de Ujpest védelme nagyon jó és Kazár is nagy szerencsé­vel menti a sűrűn érkező lövéseket. Közben a Törekvés védelmének is akad dolga Szabó gyors lerohanásai foly­tán. A 39-ik perczben Szednicsek hosszú lövését Kazár kivédi, a labda kidobása után azonban az egyik Törekvés ­játékos után rohan és megrugja. A bíró természetesen tizenegyest ítél, a mit azonban Szednicsek a kapusnak rug. A hátralévő időb en a Törekvés folyton támad, de az U. T. E. jó védelme miatt nem képes eredményt elérni.Benedek Aladár (M. A. F. C.) kifogástalanul jó bíró volt.

    Az Újság 1908 április 14.
     
  3. avatar: heimo
    2019.10.31, 20:53
    Újpesti Torna Egyesület — Törekvés Sport Egyesület 1:1.

    A hepe-hupás keskeny pályán kissé erőszakosan folyt le fenti match. A szokatlan pályán erősen lehandikeppelt Újpestiek csak a védelemben voltak jók, mig a csatárok szinte tehetetlenek voltak. A két hátvéd erélyesen jól dolgozott, a kapus a szokott jó volt; nekik és a fedezetek hasznos munkájának köszönhetik csak ezen eredményt. A máskor erélyes csatárok, ma kapkodva játszottak, a mellett sehogysem tudtak megbarátkozni a pályával, csak a baloldal mutatott néha formát, mig a tartalék jobbszélső abszolút rossz volt. Saját pályáján teljes összeállítással jól játszott a Törekvés. Bár védelme nem üti meg az újpestiek nívóját, de csatársora ugyancsak túlszárnyalta az újpestiekét. Gyorsak, jól lövők és önzetlenek. Az erősen lefogott Takács kivételével mind kitűnőek voltak. A halfok szorgalmas agilis munkát végeztek és kitűnő volt a két back és a kapus. Az első félidőben változatosan folyt a játék, mig a második, halftimeben Törekvés nagy fölénybe kerül, de a nagyszerű újpesti védelem mindent biztosan leszerel, Kazár pedig pompásan véd.

    A mindvégig izgalmas küzdelem részletei a következők:

    Újpest vezeti az első támadást, mit Törekvés viszonoz itt Fandl, ott Kiss lövése szorul védelemre. Szabó veszélyes támadását kornerrel mentik a kékek, mit fejjel mentenek, Ludvig azonban szépen centerez és a fedezetsorból előretörő Fürst védhetetlenül szerzi meg az újpestiek goalját. Kezdés után Törekvés támad, handsért 11-eshez jut, mit Kiss goal fölé lö. Hullámzó tovább is a játék képe, inkább a hátvédek játszanak a kis pályán. Imre gyöngén lö, Ludvig pedig kapu mellé. A Törekvésnél Takács szökési kísérletei nem hoznak eredményt, mig a szélső centereit a védelem fogja le. László azonban lefut és a pillanatra szabadon hagyott Kis fejessel kiegyenlít. A félidő hátralévő része középen folyik. Félidő: 1:1.

    Helycsere után Törekvés fölénye nyilvánvaló. Újpest védelme fényes. Szebbnél-szebb védelmi produkciókat látunk, sőt Kazár egy Szednicsek által élesen lőtt 11-est rávetéssel ment. Szabó ugyan egyszer megszökik, de szabadon állva goal mellé lő. Törekvés folytatja ostromát, de ellenfele erős védelme ellen kénytelen eldöntetlen eredménynyel beérni.

    Biró: Benedek (M. A. F. K.) volt.

    Pesti Napló, 1908. április 14.