magyarfutball.hu

Budapesti AK - Törekvés SE 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.12, 20:18
    BAK.—Törekvés
    1 : 0

    A múlt vasárnap egyetlen első osztályú bajnoki mérkőzése iránt nagy érdeklődés nyilvá­nult a sportkörökben. Az amerikai uti pályán tényleg igen ér­dekes és erős küzdelem volt e két csapat között s a változó formájú Törekvés ezúttal — jóllehet köaépcsatára, Szed­nicsek Prágában játszott — ismét igen jó munkát vég­zett, úgy, hogy egy kis szerencsével a mérkezést meg is nyerhette volna. Mindkét csapat jó munkát' vég­zett a védelemben és támadásban egyaránt; a BAK. gyorsabb volt és általában jobban iskolázott, a Törekvés az, erélyesebb (és ebben még mérsék­letre is szorul) és elszántabb. Különösen figyelemre méltó munkát végzett mindkét részen a védelem. Az első félidő eleje még változatos volt, a vége felé azonban a BAK. fölénybe került. Gól azonban nem esett. A második félidőben a Törek­vés csakhamar büntető rúgáshoz jut, amit azonban Kormos jól kivéd. Szerencsésebb a BAK., mert a 3-ik percben Oldal megszerzi a győztes gólját, mit a Törekvés folytonos táma­dásai dacára sem tudott kiegyenlíteni. Biró: Horváth Ferenc (FTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1907 október 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.12, 20:10
    Budapesti Atlétikai Klub — Törekvés Sport Egyesület 1:0.

    (Amerikai-uti pálya.) B. A. K. teljes csapattal, Törekvés Csonka és Szednicsek helyén tartalékokkal, azonban ismét Takácscsal játszik. Eleinte váltakozóin, de Törekvés részéről veszedelmesebben folynak a támadá­sok. Grosz süvítő lövését Törekvés kapusa szépen védi (16. p.), majd Grosz támadásai két sarokrúgáshoz juttat­ják a B. A. K.-ot. Rudas és Oldal támadásai eredménytele­nek. Takács a B. A. K. védelméből kiszökve négy méterrel a goal előtt a kapu mellé guritja a labdát, a mely védhetetlen goalnak látszott. Oldal ügyes shotját Törekvés kapuvédje menti.
    Félidő 0 : 0.
    A B. A. K. támad és Grosz lövése a kapu felső fájára pattan. Törekvés tizenegyesét Takács Kormos kapuvéd kezébe rúgja (3. p.). Grosz—Rudas támadása kornert eredményez. Gálos ügyes támadását Rudas hibás shottal fejezi be. Végre Gálos szépen czenterezett labdáját Oldal védhetetlenűl a Törekvés hálójába továbbítja (10. p.). A goal után a B. A. K. erősen támad, azonban Törekvés elszántan véd és a 26-ik perczben sarokrúgáshoz jut. Ezután a Törekvés kerül offenzivába és rövid időközök­ben három kornert rúg. Az utolsó tiz perczben mindkét csapat visszaesik és váltakozva, lanyhán támadnak a nélkül, hogy az egyik goal is veszélybe került volna. Horváth Ferencz (F. T. C.) korrekt biró.

    Az Újság 1907 október 8.