magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Typographia 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 20:55
    A csapatok következő összeállításban vették fel a küzdel­met. Főv. TC.-. Beimel—Rauch, Nemetz—Schönfeld, Jávor, Vér­tes—-Rusz, Rooz II., Rooz I., Salamon, Maly. Typ. SC.: Hauler—Geiser II., Kanyarek—Kocsis, Krausz, Weisz I.—Blitz, Rizsovits, Steiner, Weisz II., Mandl.

    Nemzeti Sport 1908 október 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.06, 21:31
    Fővárosi Torna-Club—Typographia Sport-Club 2 : 1.

    (Népszigeti pálya.) A két csapat idei őszi mérkőzései után, a melyek közül a Fóv. T. C.-nek a Ferenczvárosi T. C. ellen, Typ.-nek pedig az U. T. E. ellen kivívott győzelmei értékesek, erős küzdelmet vártunk a két csa­pat között és tényleg olyan érdekes küzdelmet produkált a két csapat, hogy további szereplésük nagy érdeklődésre számithat. A csapatokról szólva, Hauber, a Typographia kapuvédje nagyon gyengén és bizonytalanul védett. A hátvédek közül Geiser II., a baloldali hátvéd olyan játékot produkált, hogy Rumbold legjobb napjaira em­lékeztetett. Társa, Kanyaurek méltó párja volt. A fedezet­sorban — a mely mindvégig bírta az erős iramot — a leg­nagyobb munkát Krausz I. középfedezet végezte. A csa­társor, Orsolyák helyén tartalékkal, a mezőnyben nagyon szépen kombinált, összjátéka semmi kívánni valót sem hagy hátra, de a kapu előtt túlsókat kombinálnak.
    A győztes csapat fóerőssége a védelem. Beimel a kapuban kiváló, a hátvédek közül Nemetz hatalmas rugásaival, Rauch jó kapcsolásaival tűnt ki. A fedezet­sorban a leghasznosabb munkát Weisz végezte. A csatár­sorban néhány kiváló erő van; igy Maly, Salamon és Rusz.
    A Typographia diktálja az első negyedóra iramát és Beimel két labdát nagy bravurral véd. A lassan lendü­letbe jövő Főv. T. C. csatársor veszélyesnek látszó táma­dása a lesben álló Rooz II-őn akad meg. Egy ideig közé­pen folyik a játék, majd a fővárosiak csatársorának hir­telen támadásából Rusz kiszökik, lövését Typ. kapusa rosszul védi, ugy hogy Rusz az ujra hozzá került labdát beguritja a kapuba. (19. p.) Typ. csatársora erre erősen támad, Főv. T. C. védelme viszont sokszor erőszakosan működik, a mit a szabadrugások egész özönével torol meg a biró. Főv. T. C. egy lerohanása után ujra Typ. kerül frontba. Russ—Maly lerohanása kornert hoz Főv.T. C.-nek, melyet Geiser az utolsó pillanatban ment. (43. p.) A félidő utolsó perczében Főv. T. C. még egy kornert ér el, melyet Roóz II. a kapu mögé rug.
    Félidő 1:0 a Főv. T. C. javára.
    A második félidőben Főv. T. C. kezdése után egy ideig mindkét csapat óvatosan játszik, mig ujra Typ. veszi át a támadó szerepét. Majd Főv. T. C. nyomul fel, de ismét a vörös-kékek támadnak. Weisz I. fejesét még védi Beimel, de Rizsovits váratlan éles lövése meghozza a kiegyenlítő goalt. (9. p.) Ujrakezdés után Főv. T. C. dol­gozik erősen, de Typ. védelme — különösen Geiser II. — minden támadást leszerel. Ruszt a biró engedetlen maga­viseleté miatt kiállítja. Roóz I. egy lerohanását Krausz I. erőszakosan akadályozza meg, az ezért megítélt tizen­egyesből Roóz I. a lila-zöldek második és a mérkőzés döntő goalját rugja. (17. p.) Változatosan folyik ezután a játék, Főv. T. C. kornerét Kanyaurek védi és Typ. két kornere sem hoz eredményt. A játék az utolsó perczekig ismét változatos, a mikor Főv. T. C. kapujához szorítja a vörös-kékeket, de az eredményen a Typographia ki­tünően működő hátvédjei miatt változtatni nem tud.
    A mérkőzést Hajós József (F. T. C.) páratlan éles­látással és nagy szigorral vezette.

    Az Újság 1908 szeptember 29.