magyarfutball.hu

Typographia - Fővárosi TC 0 : 4 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.17, 18:29
    FŐV. TC. — Typ. SC. 4 : 0

    A Fővárosi Tor­na Club ezen ujabb győzelmével a bajnokság második he­lyezettje lett 13 ponttal a MAC.-al. A fővárosiak őszi for­májukat még ugyan nem nyerték teljesen vissza, de a csa­pat máris igen jó játékot mutatott. A gólarány nem fejez, ki hiven a két csapat között fennálló erődifferenciát. A Typ. teljes védekezése akadályozta meg a Főv. TC.-t abban, hogy több gólt rughasson. A Typ. több fiatal játékossal erősödött meg, akikben rövidesen igen jó támaszt fog nyerni. A fővárosiaknál a csatársor gyors passzjátékával, a halfsor pedig fáradhatatlanságával tűnt ki. A Typ. egye­lőre a védekezésben mutatott jó formát. A Főv. TC.-nál Rusz, Maly és Salamon, a Typ.-nál XVurzer és Mandl váltak ki.
    Csapatok. Főv. TC. Beimel—Nemetz—Rauch—Schönfeld, Jergencz, Weisz— Maly, Salamon,Pach, Rusz, Rooz II. Typ. Orsolyák—Geiser I,. Geiser II., Blitz, Weisz I„ Steiner—Wulfer, Weisz 1L, Krausz, Mandl, Mendlich.
    Főv. TC. kezd, a kapujához szorítja vissza ellenfelét, Maly beadását Orsolyák bravurosan fogja. Rusz ujabb átadását Rooz II. lövi, de Orsolyák kornerre védi (6. p.) Wurfer remek lerohanása és lövése Beimelt foglalkoztatja. Jergencz lövését kornerre mentik. Maly ismételt kornerrugását Rooz II. a vezető góllá ér­tékesíti (30 p.) Ujra Rooz II. vezet támadást s szélről remek gólt lő (31 p.) Fölényesen játszik tovább is a Főv. TC., de há­rom eredménytelen korneron kivül ujabb eredményt nem ér el. Félidő 3 : 0.
    A második félidőt Maly támadása vezeti be. Rooz II. be­adott labdáját Geiser eltéveszti s a befutó Rusz védhetetlen gólt lő (4. p.) A Typ. többször támad, de ezeket Nemecz szereli le. Typographia kornerhoz jut, amelyből ujabb két kornert ér el. A Föv. TC. korner után Maly beadásából Rusz—Pach a negyedik gólt szerzik meg (20. p.) Typographia azután teljesen vissza­esik. Pach újabb gólt lő, de azt a biró Rusz gáncsa miatt nem .adja meg. Biró: Herczog Ede (MTK.)

    Nemzeti Sport 1909 február 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.17, 18:08
    Fővárosi T. C.—Typographia Sport-Club 4 : 0.

    (Margitszigeti-pálya.) A goalarány nem fejezi hiven a két csapat közti erőkülönbözetet, mert a Főv. T. C. a mérkőzés folyamán mindvégig óriási fölényben volt s talán egyrészt ez is okozta, hogy a csatárok a kapu előtt nem boldogultak, mert a Typographia goalját körülállták a védőjátékosok. A Főv. T. C.-ban ujra a fedezetsor volt kitűnő. A csatársor jobb- és baloldala közt még nincs meg a teljes megértés, azonban egyénileg mind az öt jó.Maly remek czentereivel, Rooz II. és Russ gyönyörű rugá­saival és Salamon fáradhatatlan agilitásával tűntek ki.A védelemnek kevés dolga volt s azt jól végezte.
    A Typographia csapatának lelke a kapus és a kéthátvéd volt: védtek és mentettek minden lehetőt. A csa­társorban a két szélső: Wurfer és Mandl tűnt ki nehány gyönyörű lefutással. A fedezetsor gyönge volt.
    Herczog Ede biró jelzésére 1 1/2 órakor kezdik meg a játékot: a Főv. T. C. teljes csapattal, mig a Typ. S. C.hét emberrel s csak nehány percz múlva szállingózik be még négy játékos, Főv. T. C. erős iramban kezd, azonnal a kapujához szorítja vissza ellenfelét, ugy hogy a Typo­graphia a félvonalon sem tud átjönni. Maly remek be­adását Orsolyák bravúrosan fogja. Russ ujabb átadását Rooz II. lövi, de Orsolyák kornerre védi (6 p.). Wurfer remek lerohanása és lövése Beimelt foglalkoztatja. Jergens lövését kornerra mentik. Maly ismételt kornerrugását Rooz II. a vezető goallá értékesíti (30 p.). Ujra Rooz II.vezet támadást s szélről remek goalt lő (31 p.). Fölényesen játszik tovább is a Főv. T. C., de három eredménytelen korneron kivül ujabb eredményt nem ér el.
    A második félidőt Maly támadása vezeti be. Rooz II. beadott labdáját Geiser eltéveszti s a befutó Russ véd­hetetlenül belövi (4 p.). Typographia Kanyaurek révén támad. Mandl vezet támadást, de Nemecz leszereli; roszszul hátraadott labdája Typographiát kornerhoz juttatja,a melyből ujabb két kornert ér el. Russ lövését kornerra védi T. S. C., mig Maly beadásából Russ—Pach a negyedik goalt lövi (20 p.). Rooz II. szép beadását kornerra mentik.Typographia azután teljesen visszaesik. Pach ujabb goalt lő, de azt a biró Biró Russ gáncsa miatt nem adja meg.

    Herczog Ede (M. T. K.) kitünően vezette a mérkőzést,


    Az Újság 1909 február 15.