magyarfutball.hu

MAC - Budapesti AK 1 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 21:17
    MAC.—BAK. 1:1

    Mar­gitsziget. Általában bizonyosfoku meglepetés a fenti ered­mény. A MAC. eldöntetlen eredménye főleg onnan magya­rázható, hogy a mérkőzés legnagyobb részét a MAC. 10 em­berrel játszotta, mivel a biró Kelement, ki Gerőt tetleg inzultálta, az első félidő 15-ik percében végleg kiállította. A játék különben szemre nézve igen tetszetős és eleitől végig heves tempóban folyt le. A játék folyamán mindkét csapat több alkalmat szalasztott el góllövésre. Az első félidőben az első komolyabb támadást a BAK. intézi a MAC. kapuja ellen, de Gállos néhány m.-ről fölébe lő. Majd a MAC. ve­zet ismételt erős támadásokat Borbás dr. révén. Az első gólt Krempelsz beadásából Duda II. lövi, amit felállás után a BAK. egy kornerból Varga fejese révén kiegyenlít. Biró: Szüsz Hugó (MTK.). Csapatok. MAC.- Sipos— Makó, Ma­jor—Szigeti, Fodor, Meleghy—Borbás, Duda II., Kelemen, Krempelsz, Feketeházy III. BAK.: Grósz—Weisz, Glatter —Halász, Gerő, Rudas, Révész, Varga, Cheh Gállos, Grosz.

    Nemzeti Sport 1908 november 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 21:09
    Magyar A. C.—Budapesti A. K. 1 : 1.

    (Margitszigeti pálya.) A vasárnapi zord időjárás különösen a margitszigeti nyílt sporttelep látogatásától tartotta vissza a sportszerető közönséget. A mérkőzést alig hetven fizető néző tekintette meg, pedig rendkívül érdekes, állandóan mozgalmas és izgató küzdelem volt, a mely a nap egyik legszenzáoziósabb eredményével vég­ződött. A B. A. K. kiváló csapata eldöntetlen eredményt tudott elérni, sőt a győzelemre is a játék egész folyamán rászolgált volna. Annál figyelemreméltóbb ez az eredmény, mert a M. A. C. eddig a legnehezebb pályaviszonyok mellett saját pályáján óriási goalarányu eredményeket tudott elérni.
    A B. A. K. csapatában egyik legerősebb játékos­nak, Grüuwaldnak helyét tartalék töltötte be, mig a M. A. C. csapat a játék legnagyobb részében tiz emberrel játszott, A biró ugyanis végleg kiállította Kelement, a ki a B. A. K. középfedezetét, Gerőt, ököllel szembe csapta a nélkül, hogy erre utóbbi okot szolgáltatott volna. Kelemen bru­talitása nem lehetett más, mint bosszuállás azért, mert Gerő minden támadását leszerelte. Különben Kelement a Krempels durva játéka ragadta magával, a ki ezen inczidenst megelőzőleg rugdosott nagyokat ellenfelein, Sajnos, biráink sok esetben elnézőek kisebb, de meg nem engedett szabálytalanságok megtorlásánál, a mitől a játé­kosok vérszemet kapnak. Kelemen régen megérett arra. hogy a játékból kizárassék, a minek különben egyesülete fog a legjobban örvendeni.
    A M. A. C. csapatában a baloldal (Borbás és Önody) vezette a támadásokat, a mely most már sokkal jobban megérti egymást. A B. A. K.-ban Grosz balszélső és a jobbszárny támadott energikusan, de a belső csatárok nem elég erélyesek, pedig igen könnyen értékesíthető czenterezéseket kapnak. A B. A. K. fedezetsora első­rangú, különösen Halász, a ki Borbás és Ónody lefogásával rendkívül hasznos és önfeláldozó játékot produkált.
    A védelem egyenrangu volt. A B. A. K. hátvédjei közül mérkőzésről-mérkőzésre javul Weisz, a ki a támadásnak is erős támasza volt. Sipos és Grosz bravurral védték kapujukat. Az első goalt Ónody lőtte a fentemlitett inczidens után, de csakhamar kiegyenlített a B. A. K. egy szépen helyezett kornerből, a melyet Varga fejelt. Félidő 1:1. A második félidőben ujabb goal nem esett, pedig mindkét csapat kapuja előtt igen veszélyes ostrom­lások folytak. A játék vége felé B. A. K. erősen támadott, de eredményt az utolsó perczben szabadrugásból kelet­kezett veszedelmes helyzetből sem tudott elérni. Biró Szüsz Hugó (51. T. K.) volt.

    Az Újság 1908 november 17.