magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 1 : 3 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 23:57 (szerk.: 2021.07.11, 10:41)
    Újpesti Torna Egylet — Törekvés Sport Egyssület 3:1
    Félidő 2:0, biró Izsó László (BTC)

    Szép győzelmet aratott az UTE., midőn Törekvést saját pályáján megverte. A mérkőzés mindvégig érdekes és fair volt. Mindkét csapatban a védelem volt kiváló. Azonban, mig a Törekvés csatársora precízebb, addig az UTE. erélyes fedezetsora minden támadást meghiúsít. Mindkét csapat tartalékokkal játszott. Az Újpestiek mindkét goalját Surmik révén éri el, egyet korner révén. A Törekvés az első félidőben eredménytelenül támad.

    A II. félidőben a Törekvés többet támad, de a jól működő védelem mindent ment.
    Törekvés egyetlen goalját korner révén éri el, amit Vamcsák rögtön kiegyenlít.

    Pesti Hírlap 1910 május 31.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 23:55 (szerk.: 2021.07.11, 10:40)
    U. T. E. — Törekvés 3:1

    (Hölgy-utczai pálya.) Két teljesen egyenrangú csa­pat szezonvégi, tehát unalmas mérkőzésére lehettünk elkészülve, s annál kellemesebben lepett meg a játékosok friss, lelkes, erős, de mindvégig fair játéka. Mindkét csapat több jó játékosát volt kénytelen nélkülözni, de a tartalékok is elég jól pótolták az öregeket és különösen az U. T. E. kapuvédje mutatta meg, hogy méltó utódja lenne, vagy talán lesz is a kitűnő Kazárnak. Meglepetést , keltett Dürr könnyelmű, bizonytalan munkája, a melylyel nagyban elősegítette az újpesti csatárok támadásai­nak eredményességét.
    Az első félidő jórészében a Törekvés a támadó fél, ennek daczára U. T. E. éri el a vezető goalt, sőt félidőig 2: 0 arányban vezet.

    A játék második felében teljesen egyenlő erejüeknek mutatkoztak az ellenfelek; Törekvésnek nagynehezen sikerül egy goalt rúgnia, de ennek a kiegyenlítése sem késik sokáig, a mivel a mérkőzés sorsa el is van döntve,

    Bíró: Izsó

    Az Újság, 1910. május 31.