magyarfutball.hu

Budapesti TC - Nemzeti SC 3 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.22, 18:18
    Budapesti Torna-Klub—Nemzeti Sport Klub 3:1.
    A nemzetközi mérkőzés előtt játszott egymással a két csapat az első osztályú bajnokságért. Küzdelmük a jó formában levő piros-fehérek könnyű győzelmét eredményezte. A BTK csapata hétről-hétre javul, utóbb elért eredményei egymást múlják felül. Nemrégiben az angolokat győzi le, azután a FTK verő DFK.-ot veri meg, vasárnap pedig elkeseredett riválisa, a NSK. fölött arat jól megérdemelt, bár könnyű győzelmet. Ha a csapat ezt a formáját meg tudja tartani, erős aspiránsa lehet a korinthián-serlegnek, meg a magyar kupának.
    A NSK. erősen letört. Játékosai egyáltalán nem tudnak küzdeni. Az első félidőt a NSK. játssza hátszéllel. Egy-két lerohanás után azonban ugyszólván állandó védekezésre szorul és sikerül is neki a félidőt ugy kihuzni, hogy csak egy goal esik kapujába. A második félidő elején Késmárky a Torna- Klub második goalját lövi, amit nemsokára egy kornerből a NSK. egyetlen goalja követ. A NSK. a kiegyenlítésre, a BTK. pedig a győzelem bebiztosítására törekszik, ami sikerül is neki a félidő 23. percében elért goallal, Biró Szüsz Hugó (MTK) volt.

    Pesti Napló, 1910. április 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.21, 21:29
    Budapesti Torna-Club—Nemzeti Sport-Club 3:1.

    (Millenáris-pálya.) Unalmas, lanyha és a N. S. C.: részéről rendszertelen játék után fölénynyel győzött a kitűnő formában lévő B. T. C. a nemzetiek ellen. Végig a piros-fehérek voltak fölényben és csak a jól működő N. S. C. védelmén múlott, hogy még nagyobb goalarányu győzelmet nem aratott
    A B. T. C.-nél meglepett a csatársor mesés összjátéka. A fedezetsor nagyon agilis, mig a védelem első­rangú.
    A Nemzeti S. C. két tartalékkal, unottan, lélek nélkül dolgozott. A csatársor abszolúte nem akart játszani, csak a balszél produkált valamit. A fedezetek, kivétel nélkül gyengék voltak, egyedül a védelem volt a régi.
    Az első félidő elején rögtön a B. T. C. támad. Egy ideig eredménytelen a játék, de a tizenkettedik perczben Kézsmárky mintegy huszonöt méterről magas goalt rúg. Burián alacsony termete miatt nem védhette. A goal után a játék teljesen ellanyhul, mintha mind a két csapat már megelégelte volna az eredményt. A piros-fehérek sürü támadásainak két korner (31. és 39. p.) az ered­ménye és a N, S, C. is egy eredménytelen kornert rúg. (42. p.)
    Félidő 1: 0.
    A második félidőben az iram még gyengül. A piros­fehérek középcsatára, az ötödik perczben a N. S. C. védelem hibájából váratlan goalt rúg. Középjáték után kornerhez jut N. S. C., a melyből Tóth a nemzetiek egyet­len goalját rúgja. (19. p.) A nemzetiek most valamivel erősebben dolgoznak, azonban Kézsmárky révén a B. T. C, ér el goalt. (25. p.)
    Biró Szüsz Hugó (M. T. K.).

    Az Újság 1910 április 19.