magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti AK 3 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.04, 22:14
    Terézvárosi Torna Club—Budapesti A. K. 3:2.

    (Amerikai-úti pálya.) Az elsőosztályu bajnokság utolsó két helyezettjét a sors a második forduló első napjára hozta össze. Ezért mindkét csapat erősen készült a küzdelemre, a mi a mérkőzés első félidején meg is lát­szott. Nem úgy a másodikban, a mikor a játékosok az első negyvenöt percz erős tempójától teljesen kifulladva, a labda helyett nagyrészt egymást rugdalták. Az egész mérkőzés alatt az ellenfelek teljesen egyenlő erejüeknek mutatkoztak ;
    T. T. C. csatárai a szerencsés helyzetek jobb kihasználása révén juttatták csapatjukat a győzelemhez. Egyébként a győztes csapat már elég jó formában van. Védelme : Beimel, Nemetz és Hegyi —de különösen az utóbbi — a kék-feketék néhány igazán veszedelmes támadását szerelték le nagy bravúrral. A fedezetsor formája is kielégítő, a csatársorban csak Pach és Fekete játéka tetszett.
    A B. A. K. csapata szép összmunkát végzett. Gross F.a kapuban nagyon jó. A két hátvéd — Glatter, Grünwald— gyenge, a fedezetsorban csak a szélső fedezetek jók és a csatársorban is csak Konrád és Gállos játéka tetszett.
    Érdekes jelensége a mérkőzésnek, hogy mindkétrészről az úgynevezett »Nachwuchs«, a csapatok fiatal játékosai (Hegyi, Fekete, Pach, Konrád) voltak a leg­jobbak az egész mezőnyben. A mérkőzést mintegy kétszáz­ötven főnyi közönség nézte, illetőleg lármázta végig. A lármázásban elöljártak a pályán lévő kék karszalagos rendezők (lármarendezők ?!).
    Az első perczekben T. T. C. támad, Pach gyönyörű lövését Grosz védi. A következő perczben Gállos lövése már Beimelt foglalkoztatja. Ezután kornert, majd szabadrúgást ér el a B. A. K., majd Roóz I. támadását Grünwald gáncscsal akasztja meg. Néhány perczig T. T. C. támad; Weisz II. hosszú rúgása Rudas hátáról Schönfeld lába elé esik, a ki védhetetlen lövéssel szerzi meg a veze­tést. (19. p.) Újrakezdés után B. A. K. erélyesen támad. Két szabadrúgást, majd kornert is ér el, de a csatársora legjobb helyzeteket sem tudja kihasználni. Cseh—Konrád szép támadásából utóbbi gyönyörű czenterét Gross a kapu fölé fejeli. Változatos játék közben mindkét fél több szabadrúgást vét, majd T. T. C. kornerhez jut,melyet B. A. K. véd, de az utána támadt zűrzavarban Schönfeld — Grünwald hibájából — közvetlenül a kapu előtt szabad labdához jut, a melyet védhetetlenül a hálóba juttat. (35. p.) Ezután B. A. K. támad, egy kapu előtti kavarodásból tizenegyest ér el, a melyet Konrád a kapu mellé rúg. (38. p.) Közvetlen azután Gross vezet támadást és szép czenterét Ligeti védhetetlenül érté­kesíti. (40. p.) Félidő végéig erős tempóban folyik a játék,de eredményt egyik fél sem ér el.
    Félidő 2: 1.
    A második félidő a B. A. K. támadásával kezdődik.Gross—Gállos összjátéka csakhamar meghozza a kiegyen­lítést. (6. p.) Egy ideig T. T. C. van fölényben, de Gross nagyon szépen véd. Később újra a T. T. C. támad ; erős, hosszú ostrom után Schönfeldnek egy előreadott labdával sikerül megszöknie és a kapujából kifutó Gross lábai mellett a labdát a kapuba gurítva, a győztes goalt rúgja.(18. p.) Ezután a játék nagyon eldurvul. Glatter inrán­dulást szenved s kiviszik a pályáról, Malyt pedig a biró durva játék miatt állítja ki. Kölcsönös durvaságokkal múlik el a félidő hátralévő része.
    A mérkőzést Fehéry Ákos (Csepel) vezette.

    Az Újság 1910 február 15.