magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti AK 2 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 12:42
    Nemzeti Sport-Club—Budapesti Atlétikai Klub 2:1.

    (Millenáris pálya.) Gyönyörű küzdelem után, csak a legcsekélyebb goaldifferencziával tudta legyőzni a bajnokságban még mindig veretlen N. S. C., a balszeren­csével játszó B. A. K.-ot. Mindkét csapat élvezetes,észszerű játékot produkált.
    N. S. C. győzelmét főleg szerencséjének köszönheti,mert a B. A. K. semmivel sem volt gyengébb nála. Az első félidőben változatos volt a játék, de a N. S. C. többet támadott és egy goalt el is ért. A második fél­időben a Nemzeti S. C. az első félidő erős tempójától visszaesett, mindazonáltal egy lerohanásból goalt rúg, mig a B. A. K. állandó offenziva mellett nem volt képes többet, mint egy goalt rúgni.
    A N. S. C.-nál főleg a csatársor játéka tűnt ki.A jobboldal (Rometh—Hlavay) kitűnő, főleg Hlavay,hosszú, a baloldalt kiszöktető labdáival. Menich közép­csatár szintén jó. Tóth formáján alul játszott. A csapatnak aránylag a fedezetsor a leggyengébb része. A közvetlen védelem Burián kapussal az élen, elsőrangú.
    A B. A. K.-nál csak a védelem volt jó. A csatár­sorban Gross és Gálos játéka érdemel dicséretet, de a másik három csatár abszolút gyenge volt. Legjobb em­berük Rudas.
    Az első félidőt Rometh támadása nyitja meg, de középre adott labdáját Hlavay a kapu mellé plaszirozza. Hlavay vezet támadást és beadását Menich óriási erővel a goalba rúgja (12. p.). A B. A. K. Limich révén támad,de lövése a kapu fölé kerül. Rometh középre adott labdáját Gross III. elhibázza, de Tóth az üres háló mellé továb­bítja. Tóth lövését Gross II. kornerre menti (35. p.). A 37-ik perczben Hlavay offside-goalt lő. Félidő 1:0 a N. S. C. javára.
    A második félidő elején még a N. S. C. támad, de Grünwald korner árán ment (12. p.). Varga támadását Feldmann kornerra menti (16. p.). Ismét Varga vezet támadást, de Palócz kornerre ment (19. p.). Gross I.éles, helyezett lövését Burián nehezen, rávetéssel menti.Ä következő perczben Rometh lefutja a védelmet és a kifutó Gross II. hibájából goalt rúg. Tóth támadása kornert eredményez (26. p.). Gross I. remek egyéni támadása végre meghozza a B. A. K. első és utolsó goalját (30. p.). A B. A. K. most erősen dolgozik a kiegyenlítésért, de lövéseik mind messzire elkerülik a N. S. C. hálóját. Cseh két lövése kornert eredményez.
    Biró Izsó László (B. T. C.).

    Az Újság 1909 október 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 12:33
    NSC.—BAK. 1 : 2 (?!)

    (M llenáris.) A FTC.—MTK. mérkőzés előtt játszott a két csapat. Nem tulzunk, ha azt állítjuk, hogy ez a mérkőzés sokkal hatalmasabb volt az utána következőnél, s már magában véve az a körülmény, hogy a játék teljesen fair mederben folyt le, megérdemli, hogy a két csapatról a legnagyobb elismerés hangján szóljunk. A nemzetiek foly­tatták diadalmas útjukat s habár most jönnek a legkemé­nyebb ellenfelek, igen dicséretes dolog, hogy a másodosz­tályból átkerült csapat öt mérkőzésen át meg tudta őrizni veretlenségét. A győzelmet a nemzetiek teljes mértékben kiérdemelték, mert az első félidőben valóban gyönyörűen játszott a csapat és kevés szerencsével legalább négy gólt rúghattak volna. A BAK. játéka a második félidőben bon­takozott ki, amikor nagyobbára ők támadtak; a nemzetiek jól működő védelme azonban biztosan szerelte le támadásai­kat, Csapatok: NSC.: Burian—Feldmann, Kanyaurek—Rejtő, Hera, Palóc—Romet, Hlavay, Menich, Faragó, Tóth. BAK.: Grosz II.—Glatter, Muxy—Halász, Gerő, Rudas— Varga, Linich, Cseh, Gállos, Grosz I. Félidő: 1:0. NSC. javára. Biró: Izsó László.

    Nemzeti Sort 1909 október 30.