magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Törekvés SE 3 : 2 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 14:59
    NSC.—Törekvés. 3:2

    A Törekvésnek a bécsi Germánia és a Ferencvárosi TC. elleni győzelmei
    után, vasárnap a Nemzeti Sportclub­tól szenvedett veresége épen annyira meglepetésszerü, mintamely mértékben váratlan volt két győzelme. Érdekes lefo­lyású volt a mérkőzés. A NSC. a 9 emberrel kapkodva dol­gozó Törekvésnek már 6-ik percben lövi az első gólt Rometh révén. A Törekvés nem képes nyugalmát visszanyerni, igyesik meg, hogy bár a Törekvés van állandó frontban, a Nem­zetiek egyik támadás alkalmával a Törekvés öngólt lő.Igen szép támadás után éri el a NSC. harmadik gólját. A második félidőben a NSC. erősen összeroppan, de a fölény­nyel játszó Törekvés, a védelem erős védekezése miatt, nem képes kiegyenlíteni. A győztes csapat csatársora csak az első félidőben mutatott jó játékot, amikor ügyes és jól átgon­dolt kombinációkkal dolgozott. A második félidőben csak egyéni lefutásokra törekedett. A védelem viszont a második félidőben szívós ellenállásával vette ki részét a győzelemből.Jók voltak: Kanyaurek hátvéd (kár, hogy sokat elkalando­zik), Rejtő fedezet, Tóth és Rometh csatárok. A Törekvés kétségtelenül formán kivül játszott. Játékosainak későn ér­kezése következtében előállott idegességet csak a II-ik fél­időben tudták kiküszöbölni, de már akkor későn volt. A csa­patból kivált Csonka centerhalf nagystílű játéka. Kitűnő labdatartó képességével, arányos labdaosztó képessége. A vé­delemben a két bek, különösen Hauswald volt jó. Biró: Szüsz Hugó (MTK.).

    Nemzeti Sport 1909 szeptember 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 14:13
    Nemzeti Sport Club — Törekvés 3: 2.

    (Margitszigeti pálya.) A ferenezvárosiakat és a Germániát verő kőbányaiak meglepetésszerü vereséget szenvedtek, a szépen és észszerűen játszó Nemzetiektől. Nem az eredmény a nagy meglepetés, hanem a mérkőzés lefolyása : az első félidő játéka, a mely három goallal végződött a fekete-fehérek javára. A meglepett Törekvés csak a második félidőben tér magához, a mikor már késő s minden erőfeszítésük rendszertelen játékuk — és a Nem­zeti Sport-Club brilliáns kapusán akad meg. Némileg mentségül szolgál a kőbányaiaknak, hogy néhány játéko­suk későn érkezett, e miatt idegesen játszva öngoalt is rúgnak, — továbbá az, hogy a csatársor legjobb embere. Nyilas inrándulást szenvedett.
    Nem akarjuk ezek felsorolásával a Nemzetiek szép győzelmét lekicsinyelni, mert igazán elsőrangú volt az, a mit produkáltak. Kapusuk, Kanyaurek és Pohya vol­tak a csapat erősségei. Különösen az utóbbi lerohanásai hozták veszélybe a kőbányaiak kapuját.
    A Törekvés egyedüli jó embere Csonka középfede­zet volt.
    Törekvés kezd, de a labda a Nemzetiek birtokába kerül s már a 4. perczben Faragó goalt lő. Ezután is na­gyobbrészt a fekete-fehérek támadnak, mig Törekvés csak Takáts—Nyilas révén jut frontba. A 25-dik perczben Nyilas inrándulás miatt kiáll. Tóth kiszökik a Törekvés védelméből, de lövése a kapu mellett süvít el. Az ismét beállt Nyilas vezet ezután támadást, de lövését a kapus fogja. A 34. perczben Tóth lövését Dürr védi ugyan, de a kijutó labdát saját hátvédje a kapuba juttatja, Erőtlen támadásokkal felel a Törekvés, mig a 40. perczben Rometh beadását Faragó goallá értékesíti. Félidő 3: 0.
    A második félidőben a játék erősebb iramú lesz. A Nemzetiek most már inkább csak lerohanásokkal (Tóth—Rometh) közelitik meg a kőbányaiak kapuját mindenkor veszélyes helyzetet idézve elő. Annál gyak­rabban támad a Törekvés s már a 10. percz meghozza első goaljukat, majd miután Burrián egy csomó lövést tett ártalmatlanná a 40. perczben Horváth révén büntető rúgásból második goaljukhoz jutnak, további eredményt azonban Burrián és a két hátvéd csodás védése miatt el­érni nem tudnak. — Biró Szüsz Hugó (M. T. K.)

    1909 szeptember 21.