magyarfutball.hu

Budapesti TC - Nemzeti SC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911, 17. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.14, 18:52
    B.T.C.—N.S.C. 1:0.

    (Millenáris pálya.) Erős küzdelem után az utolsó perczben lőtt góllal szerezte meg a B. T. C. a győzelmet, daczára annak, hogy a mérkőzés nagyobb részében az
    N. S. C. volt fölényben. Mindkét csapat gyenge csatár­sorral vette fel a küzdelmet. A B. T. C. csatársorában Dobó ismét a jobbszélre került, balszélsőt a B. A. K.-ból átlépett Kelemen játszott, a belső csatárok pedig Kovács Saly és Kunst voltak. Mindnyájan lelkesen és jól játszot­tak, a kapu előtt azonban bizonytalanok. Az N. S. C.-ben uj ember, Terney játszott középosatárt s igy Tóth ismét a balszélre került, az uj összeállítás azonban nem bizo­nyult szerencsésnek és a meggyengült csatársor a B. T. C. kitűnő védelmével szemben nem tudott eredményt el­érni. Mindkét csapatnak a halfsor volt a leggyengébb része, mig a védelemben úgy a két kapus : Bihari és Burián, mind a hátvédek, kifogástalanok voltak.
    A mérkőzés elég változatos és izgalmas volt. Az első félidőben az N. S. C. volt a helyzet ura, mig a második fél­időben inkább a B. T. C.-ét láttuk offenzivában.
    Eleinte N. S. C. támad, majd B. T. C. nyomul fel, mig a nemzetiek újabb támadása a 12-ik perczben kor­nert eredményez, a melyet rövid időn belül még kettő követ. Feldmann elhibázott labdája a 30-ik perczben a piros-fehéreket juttatja kornerhez, Salynak a jobbsarokba helyezett labdája azonban a kapufáról visszapattan. Fél­idő 0: 0.
    A második félidő elején ismét az N. S. C. van front­ban, lassanként azonban a B. T. C. kerül fölénybe, ered­ményt azonban nem tud elérni. Tóth a félidő vége felé középcsatárnak megy, a helycsere azonban szintén nem használ. Már-már úgy látszik, hogy a mérkőzés eldöntettlen
    marad, a mikor az utolsóelőtti perczben Simonhoz kerül a labda, a kinek lövését Burián rávetéssel védi, az élesen lőtt labda azonban kezei közül a hálóba perdül. Biró: Fehéry Ákos.

    Az Újság 1911 május 23.