magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 1 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.12, 23:03
    Törekvés — U. T. E. 1 :1.

    (Üllői-uti pálya.) A bajnokság utolsó helyén álló U. T. E. végre javított némileg poziczióján. Tegnap a bajnoki lista harmadik helyén álló Törekvéssel szemben lelkes játék után eldöntetlen eredményt ért el, úgy hogy most már csak egy pont különbség választja el az utolsó­előtti helyezett »33 «-ásoktól. A mérkőzés túlnyomó ré­szében az U. T. E. volt frontban és befejezés előtt húsz perczczel még 1:0 arányban a javára állt a mérkőzés, amikor egy kapu előtti kavarodásból a Törekvésnek ki­egyenlítenie sikerült.
    Újpest játékán meglátszott, hogy minden áron győzni akar. Az a tudat, hogy a mérkőzés elvesztése egy­úttal az első osztályból való kiesést is jelentheti, a csapat minden egyes játékosát ritkán látott lelkes munkára serkentette. A védelem, Kazárral az élén, önfeláldozóan dolgozott. A fedezetsorban Kuschner tűnt ki, mig a csa­társor legjobb embere Surmik balösszekötő. A többi csa­tárok a mezőnyben igen szépen kombinálnak, a kapu előtt azonban, mint a legtöbb magyar csatár, a fejüket vesztik.
    A Törekvés három tartalékkal játszott. Nagy hát­rányára volt a csapatnak, hogy Hausvald baloldali hátvéd a mérkőzés elején megsérült, balszélsőnek ment előre,de ott sem lehetett hasznát venni. A csapat legjobb embere Takáts volt. Igen szépen dolgozott még Böthy,Ging, Wolenszky és László, a ki tegnap újra jobbszélsőt játszott.
    A mérkőzést az U. T. E. támadása vezeti be. Tizpercz után a Törekvés kerül offenzivába és kornerrel veszélyeztet (14. p.). Surmik éles lövését, majd Molnár II. shotját Dürr teszi ártalmatlanná. Szabónak, az U. T. E. balszélsójének két egymásutáni lefutása kornert ered­ményez (26. p.). A következő perezben Hauswald meg­sérül és balszélsőnek megy előre, mig az ó helyét a balösszekötő foglalja el. U. T. E. a félidő végéig állandóan támad.
    Félidő 0:0.
    A második félidő elején is az U. T. E. van frontban.Molnár II. lefutását Ging korner árán menti (5. p.), majd Szabó vezet támadást és beadásából Molnár II. a vezető­goalt rúgja (10. p.). A goal után Takáts csatárnak rukkol előre, a mi lényegesen megerősíti a Törekvés támadó-sorát. Kornere után Szabó fut le, de Dürr még idejébenlép közbe. A kiegyenlítő goalt a Törekvés egy kapu előtti kavarodásból Wolenszky révén éri el (26. p.). A hátra­lévő időben mindkét csapat a győztes goalért dolgozik,azonban eredménytelenül. A félidő utolsó öt perczében U. T. E. teljes fölénybe kerül, de csak két kornert ér el.Scbaár Izidor kitünően bíráskodott.

    Az Újság 1911 április 25.