magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Törekvés SE 1 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 18:59 (szerk.: 2021.07.10, 19:24)
    Törekvés — N. S. C. 3:1

    (Üllői-uti pálya.) A nemzetiek csapatában Kanyaurek és Burián ismét elfoglalták régi helyüket s igy az ellenfelek eróképessége meglehetősen kiegyenlítődött, a mint hogy a játék képe is két egyenlő erejű csapat küz­delmét mutatta. A N. S. C. tartalmasabb játékával szem­ben a munkáscsapat testi főlénye és szívóssága a különben lanyhán játszó Törekvésnek juttatta a győzelmet, a me­lyet azonban a fekete-fehérek legalább is oly mértekben megérdemeltek volna, A győztes csapatban a csatársor balszárnya és a hátvédek, a N. S. C.-ben pedig Tóth, Feldmann és Kovács voltak jók.
    A szél által erősen támogatott Törekvés állandóan támad ugyan, de eredményt csak a 39-ik perczben ér el, a mikor Burián és Kanyaurek összeütközik és a labda utóbbiról Volenszkyhez pattan, a ki azt a kapuba gurítja. Ezután a N. S. C. heves iramot diktál, de goalt' elérni nem tud.

    Félidő 1: 0.

    A második félidő 25-ik perczében tizenegyesből meg­szerzik a nemzetiek a kiegyenlítő goalt. három perczczeel később azonban ugyancsak tizenegyesből ismét a Törek­vésé a vezetés, a melyet az utolsó perczekben még egygyel megtold.

    Bíró: Vámos Soma

    Az Újság, 1911. február 28.