magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - 33 FC 2 : 2 12:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 1.400

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 00:09 (szerk.: 2021.07.10, 11:18)
    33 F. C. — T. T. C. 2:2

    (Millenáris pálya.) Ha az első osztályban való szereplése során kitűnő formát mutató »33«-asok egyik közepes tehetségű és a helyette szereplő tartaléknál aligj obb beteg Székány I. miatt felforgatták a csapatnak amúgy is Achilles-sarkát képező védelmét, mindenesetre nagy taktikai hibát követtek el, a mérkőzés sorsát azonban nem annyira a csapat felforgatása, inkább elsősorbana T. T. C. lelkes játéka döntötte el.

    A terézvárosiak a múlt heti súlyos vereség után változtattak csapatösszeállításukon és a fősulyt a csatár­sor akczióképességére fordították. Legjobb játékosukat,Weisz Antalt középcsatárnak állították, mi által a táma­dás ereje tényleg sokat nyert, bár viszont a fedezetsor legalább annyit vesztett. A csatársor jelen összeállitásában a »lógós« jobbösszekötő daczára is, nagy erőt képvisel,a fedezetek gyengébb munkáját pedig a jóképessőgü köz­vetlen védelem pótolja. Különösen jók a két szélsőcsatár :Maly és Pach, a balösszekötő Fekete, Hegyi hátvéd,nagyszerű kapus Beimel, azonban gyakran mókázik, aminek azután a csapat adja meg az árát.

    A »33«-asoknak öt kiváló emberük van: Bosnyákovics, a ki egyike legjobb hátvédeinknek, nagy kár azon­ban, hogy veszélyes játékáról nem tud, vagy nem akar leszokni. Szép reményekre jogosít a rövidesen nem anynyira játéka, mint inkább igazolási pőre által nagy hír­névre szert tett Zsák kapuvéd, agilis, gyors, goalképes csatárok Weisz Frigyes és Székány Géza, mig Horváth nagy technikájával válik ki. A többiek másodklasszisu játékosok, s csak néha, ha jó napjuk van, produkálnak»first class«-játékot, s ebben véljük feltalálni szenzáceziós sikereik titkát. Vasárnap a csapat kissé elbizakodottan játszott. Eichinger mint balfedezet, valamint Bíró mint hátvéd, nem váltak be, úgy hogy a T. T. C., ha a kapu előtt higgadtabban játszik, könnyen a maga javára dönt­hette volna el a matchet. A »33« F. C. fentemlitett »hétköz­napi emberei közül ezúttal Csárdás és Kehrling voltak jók.
    Az első goalt Pach szép lövése révén a harmadik perczben a T. T. C. éri el, a mi kissé megzavarja a »biz­tosra« menő »33«-asokat, a kik csak a félidő vége felé(35. p.) egyenlítenek ki; ez a goal azonban könnyen véd­hető lett volna. Néhány perczezel később a fekete-fehérek már meg is szerzik a vezetést. Mindkét goalt Weisz rúgta.

    Félidő 2:1 a »33« F. C. javára.

    A második félidőben a »33«-as F. C. többet, de a T. T. C. veszélyesebben támad és miután Zsák néhány szép lövést bravúrosan ment, Fekete oldalról jövő labdá­ját a kapuba ejti. Mindkét félnek még több alkalma vana győzelem megszerzésére, a labdák azonban többnyire a kapusok kezében akadnak meg.

    Bíró: LangfelderFerencz.

    Az Újság, 1910. december 6.