magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti-Csepeli AK 1 : 4 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 16:54
    Budapesti csepeli Atlétikai Klub—- Nemzeti Sport Klub 4-í (3:0).

    — A millenáris versenypá­lyán alig 800 főnyi közönség gyűlt össze a mérkő­zésre, a mely , ha másért nem, azért is számottarthatott az érdeklődésre, mert szemközt állította egy­mással a két centerhalf jelöltet, Károlyt és Hlavayt. A meccs a két kitűnő játékos küzdelmének a jegyében folyt le s az erőpróba Károly javára dön­tött. Oly pompás játékot produkált ma a „tanárur“, hogy szinte botorság volna másra bízni a re­prezentatív halt felelősségteljes, nehéz posztját.
    Hlavayt külső körülmények gátolták valódi képességéinek a kimutatásában. Hiányzott ugyanis a N.S.K. csapatából Feldmann, Lassnigleitner és Kanyaurek, tehát Hlavaynak három olyan part­nere, a kiket már megszokott. Ez még nem lett volna a legnagyobb hiba, a főbaj azonban abban rejlett, hogy a tartalékok: Vajda 1L, Vizugyel és £rnst bizony meglehetősen gyönge helyettesnek bi­zonyultak. Ilyenformán az. egész védelem terhe Hlavay nyakába szakadt, aki önkéntelenül is ál­landóan visszamaradt a védővonalban. Inkább hátvédőt kellett játszania, mint födözetét. A föntebb említettekkel még nem merült ki a N. S. K. tarta­lékjainak a száma. Volt pótember a csatázósorban }s. Kovács helyén játszott Gárdonyi,
    Miként a N. S. K., a B. A. K. sem állíthatta ki legerősebb csapatát. Kucsera, Prétyi, Ligeti és Klement helyét Jancsarek, Knerczer. Waldner és Grosz töltötte be. Mig azonban a N. S. K. tartalék­jai nem ütötték meg a mértéket, addig a B. A. K.játékosai kitünően beváltak s igy Károlynak könynyebb volt a helyzete, mint Hlavaynak. A tartalék- játékosok kvalitása döntötte el a meccs sorsát.— a B. A. K. javára.
    Az első félidőben a Nemzetiek igen lanyhán mozogtak már kezdettől, a mikor ezután gólok is terhelték Burián elszántan védett hálóját, teljesen
    visszaestek.
    A B. A.K. meglepő egyöntetűséggel dolgozó csatázó sora sűrű támadásai a 10-ik percben meg­hozták az eredményt. Valdner szép leadásából Ká­roly vagy 25 méterről magasan lőtt labdája fönn akadt a N. S.K. kapujában. A 13-ik percben megszerezte a B. A. K. a második gólját, olyképpen, hogy Cseh éles lövését Burián kiejtette a kezéből s a ráfutó Salamon belőtte. A 21-ik percben harmadízben is bent volt a labda a kapuban. Korner után Gálos fejeselte be. A második félidőben a N. S. K.jobban neki látott a játéknak. Szép támadásokat intézett a B. A. K. kapujára s rövidesen Tóth ked­vező helyzetbe került. Lövése, a kapufáról pattant ki a gólvonalon. A 13-ik percben korrigálta a dol­got Tóth s gyönyörű lövéssel megszerezte csapatá­nak ez egyetlen gólt. Változatos játék után a 30-dik percben Cseh révén jutott a B. A. K. negyedik gól­jához. — Nem maradhat fölemlités nélkül, hogy a pálya öntözés hiányában olyan poros, hogy még a tribünön lévő közönségnek is megfekszi a fölverődőtt por a tüdejét. Elképzelhető, hogy a játékosok mekkora adagot szívnak le belőle a versenypálya szövetség jóvoltából. — A mérkőzés bírója Puskás István volt.

    Budapesti hírlap 1912 április 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.18, 00:00 (szerk.: 2021.06.18, 08:39)
    Budapesti (csepeli) Athlétikai Klub — Nemzeti Sport Club (Félidő 3:0) 4:1.

    Körülbelül 1000 főnyi közönség előtt találkozotte két csapat. A NSC a 33-ak elleni matchen megsebesült Feldmann, Lattungleitner, Kovács, Kanyaurek helyén tartalékokkal állt ki ; ezen körülmény természetesen ká­rosan befolyásolta a Nemzetiek játékát. A BAK csapa­tából hiányzott: Klement, Kucsera és Prétyi. De mig a Nemzetiek tartalékjai — a fiatal Ernst kivételével nem tudták helyüket megállani, addig a BAK tartalékemberei jól játszottak.
    BAK választja a kedvezőbb oldalt és rögtön tá­madólag lép föl, aminek már a 10 percben meg van az eredménye : Károly messziről gólt lő. A 12. percben Salamon Burián hibájából lő gólt. 20 percben BAK kornert rúg, Gálos gólba fejeli. NSC támad ezután. 25. perc­ben kornert rúg : eredménytelenül. 34. percben Székely biztos gólt hibáz. A félidő utolsó percében alkalma kínál­kozik Buriánnak egy pár fényes védést produkálnia.
    A második félidőben megváltozik a helyzet képe.NSC támadást támadásra vezet és a BAK-ot úgyszólván odaszegezi kapujához. A folytonos támadásoknak a 15.percben Tóth gyönyörű gólja az eredménye. A Nemzetiek tovább támadnak és három biztos gólhelyzetet hibáznak.A 32. percben Cseh egyéni játéka révén a Nemzetiek tartalék hátvédjének Vízugyelnek durva hibájából gólt lő.

    Pesti Hírlap, 1912. április 30.