magyarfutball.hu

Budapesti TC - Nemzeti SC 0 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.26, 09:57
    Nemzeti Sport Klub—Budapesti Torna Klub 1:0 (0.0). — üllői-uti pálya.

    — Mind a két egye­sület legjobb összeállítású csapatát küldte a küz­delembe. — A N. S. K.-ben Szabovits helyett avjó kvalitásn Lesszingleitner. a B. T. K. csapatában pedig a betegségéből fölépült Szendrő szerepelt. A
    B. T. K. az egész mérkőzést erősen meghendikeppelve játszotta végig, mert Kősztler kapuvédö a játék első perceiben egy szerencsétlen összeütközés következtében annyira megsérült, hogy kénytelen volt helyét elhagyni. Helyét Kőszegi hátvédő fog­lalta el. A játék meglehetősen kevés élvezetet nyúj­tott A támadások sűrűn váltakoztak s egyenlőenkivették belőle a részüket a csapatok s csak a má­sodik félidő közepén került a N. S. K. némi felsőbb-ségbe. Ekkor érte el győzelmet jelentő gólját is.A védelem alkotta a csapatok erősségét. A N. S. K.védelme. Burián, Feldmann és Lesszingleitner sokszép dolgot produkált, mis a födözetsorban Hlavay
    I. játéka az egész mezőnyből kimagaslott. A csa­tázósor legtöbb támadását a baloldal vezette Tóth és Hlavay II.-vel, a ki a gólt is rúgta. Kovács, va­lamint Székely gyönge játékot produkált. A B. T.K.-nál Rauchmaul center-födözet és a beteg lába miatt óvatosan játszó Szendrő mutatott elfogadha­tót. A csatázósorban az összejátszások kevés nyo­mát láttuk s a támadások a két szélső. Dobó és Mészáros egyéni lefutásaiból állottak. A gyors iram­ban vezetett támadásokat azonban a N. S. K. védel­me mindenkor könnyen leszerelte. A födözetek nem támogatták a csatázókat, hanem rövid és kiszámitott leadások helyett hosszú ívben küldött lab­dákkal próbáltak szerencsét, s igy a labda rendre az ellenfél zsákmánya lelt. Az első félidőben mind­két csapat egyforma gyengének mutatkozott. A B.
    T. K. különösen a támadásoknál érezte erősen,hogy csak tiz embere van a játékban, mert Kőszegi kapuba állása után a B. T. K. csak négy csatárraljátszott. A második félidő a N. S. K. részéről már erősebb iramú volt, úgy hogy következtetni lehe­tett győzelmére, a mit a játék 31-ik percében sike­rült is megszereznie. A N. S. K. védelme a pályaközepén álló Hlavay I.-hez juttatja a labdát, ki azt egy darabig viszi, majd a jobb szélső Romettnek adja; Romett egész a kapu vonalig jut, ott centerez s a labdát a bal szélről befutó Hlavay II. kapuba gurítja. Biró Sár Izidor.

    Budapesti Hírlap 1912 február 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.26, 09:46
    N. S. C.—B. T. C. 1 : 0.

    ( Üllói-uli pálya.) Keményre fagyott talajon mint­egy négyezer főnyi lelkes közönség előtt találkozott a két, csapat. A matchet rendkívül erős, de a mellett ab­szolút nivótlan küzdelem után a nagyobb szerencsével játszó Nemzetiek nyerték meg a legminimálisabb goal- különbséggel.
    A mérkőzést egyes jobbkválitásu játékosok jeles produkeziója mellett a csapatok többi tagjainak föltűnő gyenge játéka jellemezte, a miből az következik, hogy a csapatok trenirozatlansága miatt az egyéni játék az össz­munka rovására ment.
    A győztes csapatban, a mint azt már megszoktuk, a vakmerő Burián és az agilis Feldmann voltak a leg­jobbak, sőt el lehet mondani, hogy szinte klasszisokkal múlták felül társaikat, a kik közül csak a Hlavay-testvérek és Székely játszottak kifogástalanul. Meglepett Kovács és Tóth gyenge játéka és főképpen utóbbinak, a ki tudvalevőleg mint rendkívül agilis játékos tette is­mertté nevét, nemtörődömsége. Á Nemzetieknél újból játszott a Bécsből visszatért Lassingleitner, azonban még a, másodklasszist sem üti meg.
    A B. T. C. a mérkőzés legnagyobb részében tiz emberrel játszott, miután uj kapusa, Kösztler, a match huszadik perczében annyira megsérült, hogy nem foly­tathatta a játékot. Helyette Kőszegi állott a kapuba, és elég jól állotta meg helyét. A hátvédsorban a felgyógyult Szendró ismét elfoglalta régi helyét; első játéka kielé­gítette hiveit. A fedezetek közül Rauchmaul volt a legjobb, de a fiatal Kertész is megfelelt, Ficzere azonban inkább az erős, mint a hasznos játékot kultiválta. A csa­társorban a szélsők bravúros játéka tetszeti, gyenge partnereik miatt azonban nem tudtak megfelelően ér­vényesülni.
    A játék kezdettől fogva nagyon hullámzó volt, hol a B. T. C., hol meg a Nemzetiek támadtak és a Torna Club még hiányos csapatával is méltó ellenfele volt a fekete-fehéreknek. A B. T. C.-t legtöbbször a remek formában lévő Mészáros gyors Ierohanása hozta frontba, de a középső csatárok a kínálkozó kedvező helyzeteket nem tudták kihasználni. A félidő utolsó perczeiben Szé­kely közeli éles lövése hozza veszélybe a Kőszegi áltál védett B. T. C. kaput, a labda azonban a kapu mellett süvit el.
    Félidő 0: 0.
    Szünet után negyedóráig a B. T. C.-t látjuk offenzivában, de a csapat lassanként elfárad, úgy hogy most már a Nemzetiek is sokat tanyáznak ellenfelük kapuja előtt. A támadásokat jórészt a Székely által szöktetett Hlavay II. vezeti, Tóth gyenge játékát azonban nem tudják ellensúlyozni. Már-már döntetlennek Iátszik a mérkőzés, a mikor tiz perczczel a befejezés előtt Rometh ügyesen megszökik és szépen középreadott. labdáját a közvetlenül a kapu előtt álló Hlavay védhetetlenül a hálóba juttatja.
    Biró Schaár Izidor.

    Az Újság 1912 február 3.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.18, 21:19
    Nemzed Sport Club — Budapesti Torna Club: 1:0 (0:0).
    Az Üllői uti pályán, egy órás késéssel kezdődött meg a szezon első bajnoki mérkőzése, amely némi meglepetéssel végződött, amennyiben a múlt vasárnap oly gyengén szereplő NSC hajszálnyi goaldifferenciával verte meg a balsorsüldözte piros-fehéreket. A BTC kapusa ugyanis körülbelül a match 10. percében, egy magas labda védése közben, oly szerencsétlenül esett a kőkemény talajra, hogy ki kellett vinni a pályáról és így a BTC a match hátralevő részét tíz emberrel játszotta. Azonban Így is jókora fölényben volt és pusztán csatárai lövőképességének hiánya segítette szerencsés ellenfelét a győzelemhez.
    Az első félidő eredménytelen rugdalódzásai után a BTC kerül fölénybe és a NSC csak szélsőinek egyegy sikerült lerohanása révén kerül néha frontba. A befejezés előtt öt perccel Rometh Szendröt lefutva, centerez és az ügyesen startoló Hlavay II. megszerzi a NSC győztes goaiját.
    Mindkét csapat komplett összeállításban állott fel. A NSC-ban a centerfedezet a jobbösszekötő és a két szélső máris jő formában van, mig a BTC-ben egyedül a balösszekötő produkált elfogadhatót. Bíró Schaár (MTK) volt.

    Pesti Hírlap 1912 február 3.