magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 0 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schaár Izidor
nézőszámok:
  1. Pesti Hírlap: kicsiny érdeklődés

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.21, 18:30
    Törekvés—UTE 0: 0,


    (Halom-utcai pálya.) Több száz főnyi közönség előtt , a melynek sorában az Európa birkózó-bajnokságok külföldi résztvevői is helyet foglaltak, folyt le a mérkőzés,Schaár Izidor biró nagy késése folytán a küzdelem fél öt helyett csak negyed hat órakor kezdődött, úgy hogy a játékidő utolsó negyedórájában már meglehetős homályuralkodott.
    UTE a három belső csatár helyén Fandl, Goda és Karger tartalékokat szerepeltette, mig a Törekvésnél Ürögdy balösszekötőt és Mézner balszélsőt játszott, UTE csapatában jó volt a két szélső : Racskó és Besenczi,a fedezetsorban Baubach és különösen Kuschner, aTörekvés győzelmét azonban csupán Kazár bravúros védé­sével tudta meggátolni. Az UTE kitünó kapusa volt kétségtelenül a mezőny kimagaslóan legjobb embere.A Törekvésnél kitűnt a minden támadást megakasztó két hátvéd (Szentey és Horváth), továbbá Ging, Bőti és Nyilas. A középcsatár Franz ezúttal csak a mezőnyben tűnt ki, a kapu előtt azonban elvesztette higgadtságát és számos kínálkozó goalhelyzetet nem tudott kihasználni.Mézner a balszélen hasznos játékosnak mutatkozott Dürrnek a kapuban alig volt dolga.
    A vendégcsapat választ helyet és az első félidőben a Törekvés játékosainak szemébe sütő nap segítségével meglehetős fölénybe kerül Bőti lerohanását Vranák kornerre védi, a sarokrúgásból nagy kavarodás kelet­kezik Kazár kapuja előtt, a veszélyt azonban a véde­lembe hátrahuzódó Kuschner agilis játékával elhárítja.Az újpestiek folytonos támadását Szentey egy ízben a büntető területen gáncsosal akasztja meg. A megítélt tizenegyest Goda rúgja, a kapuba beállott Szentey a lövést elfogja, a mi a Törekvés hívei között nagy lelkese­dést kelt, A vasutas csapat több támadást vezet, Franz rendkivül előnyös helyzetben egy-két pillanatig tétovázik, mire a kirohanó Kazár a lába elől kapja el a labdát. Mézner beadott labdáját Nyilas öt lépésről a kapu fölé rúgja. ^
    Szünet után Törekvés erős fölénybe kerül. Mindkét csapat hátvédjei tulerélyesen dolgoznak, gáncsolások mégis csak elvétve fordulnak elő. Franznak a hatos vonalról irányított lövését Kazár rávetessél menti, Franz és Ging többszöri goalra lövése után Ürögdy szabadon állva, a kapu fölé juttatja a labdát. Bőti beadásával Franz kiszökik, a hatos vonalon belül a felső kapulécz alá lő, a résen levő Kazár azonban bravúrosan kornerra tólja a labdát. Franz és Bőti támadását Kazár kirohanás­sal menti. Nyilas lövését a kapus elfogja, közvetlenül utána Franz hibáz. Ürögdy lövését Kazár ököllel üti ki. Egy hands miatt az utolsó perczekben megítélt szabad­rúgást ismét csak Kazár öklözi ki. A második félidőben 7:1 költ a kornerarány a Törekvés javára.

    Az Újság 1913 május 3.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.24, 18:10
    Törekvés Sport Egyesület - Ujpesti Torna Egyesület 0:0
    Halom utca.

    Schaár Izidor bíró késedelmeskedése miatt háromnegyed órával a meghatározott mérkőzés után kezdődött a mérkőzés, a mely heves iramban, de a mellett fairen folyt le. Mind a két részen a védelem volt jó. A Törekvés csapatában már Ging, Horváth és Szentey pompás játékán megtört az U. T. E. minden támadása, úgy hogy Dürr-nek alig akadt védeni valója, az U. T. E. csapatában viszont Kazár bravúros védése vette elejét a támadások sikerének. A mérkőzés sorsa az első félidőben a Szentey foultja miatt megítélt tizenegyessel az U. T. E. kezébe volt letéve. Goda középső csatázó azonban a Kazár helyett kapuba álló Szenteynek rúgta a labdát.

    Budapesti Hírlap, 1913. május 03.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.24, 17:58
    Törekvés SE - Ujpesti Torna Egylet 0:0

    A Halom utcai pályán, kicsiny érdeklődés közepette folyt le a mérkőzés, amelyben mindkét fél igen színtelen játékot produkált.

    Pesti Hírlap, 1913. május 03.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.24, 17:56
    Az eredeti időpontról (1913. április 13.) a rossz idő (hózivatar) miatt elhalasztva