magyarfutball.hu

Törekvés SE - Nemzeti SC 2 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 22:41
    NSC — Törekvés 2:2.

    (Halom-utczai pálya.) Az őszi szezón elején oly nagy balszerencsével küzdő Nemzetiek kezdenek valamelyest magukhoz térni. A régi játékosok hiányát már nem érzik oly nagyon, mint eleinte, mert nagyobbrészt már pótolták őket ifjúsági és vidéki játékosokkal. Természetesen az uj erők még nem illeszkedtek bele teljesen a csapatba, de idővel erős támaszai lesznek a fekete-fehér színeknek.Burián helyét az ifjúsági csapatból előléptetett Geguss foglalta el, a ki rendkívüli ügyességével igyekszik az ala­csony termetével járó hátrányokat pótolni. A Debreczeni Torna Egylet jóképességű hátvédje, Lóska gyengén de­bütált a NSC-ban s ugyancsak rossz formát árult el az egykori reprezentatív Nagy Ferencz. A csapat főerőssége Hlavay I., a ki ma kétségkívül a legjobb magyar középfedezet. Feldmann nem játszott.
    A Törekvés csapata még mindig nem érte el tavaszi formáját. A csapat átlagban elég jó, de aligha fog az idén olyan eredményeket elérni, mint tavaly.
    Az első félidő nagyobb részében a Törekvés a támadófél, alkalma is volna a vezetést magához ragadni, de a 30-ik perczben megítélt tizenegyest nem tudta értékesíteni. Néhány perczczel később Székely a Nemzetiek vezetőgoalját rúgja,
    Félidő 1:0 a NSC javára.
    A második félidő első perczében Rometh megszerzi a második goalt s már úgy látszik', hogy megnyerik mér­kőzést, a mikor a Törekvésnek a NSC. védelem hibájából sikerül kiegyenlíteni.
    Biró: Schuberth M. Ferencz.

    Az Újság 1912 október 15.