magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 21:39
    MTK—»33« FC 2:1.

    (Hungária-uti pálya.) Az MTK minimális goalkülönbségü győzelme dicséretére válik a 33-asoknak, akik lelkesedéssel küzdötték végig első bajnoki mérkőzézésüket.
    Az MTK játéka nem elégített ki; A csatársor bal oldalának, de különösen Szántónak nagyon rossz napja volt, s ez társai munkájának az eredményességét is káro­san befolyásolta. A jobb szárny és Lane azonban első­rangú volt. A védelemnek a 33-asok félénk támadásai­nak leszerelésével aránylag könnyű szerep jutott, melyet Vágó, Biró és Révész különösen szépen végzett el.
    A 33-asok védelme Bosnyákovicscsal megerősitve, feladata magaslatán állott. Zsák nagyszerű munkájával reparálta a múltkori hibákat.
    A mérkőzés egy-két, inkább keveskedésből, mint durvaságból eredő akczidenstől eltekintve, sima lefolyású volt. Az első félidő 35-ik perczében érte el az MTK az első goalt Kertész I. révén. Az MTK másoidk goaljaLane pompás lövéséből eredt a második félidő 10-ik per­czében. A 33-asok goalját a 33-ik perczben Cavoljac ké­szítette elő és Vanicsek II lőtte. Kertész I-et az utolsó perczekben kiállították. Biró : Biró Sándor.

    Az Újság 1912 október 8.