magyarfutball.hu

Budapesti AK - Budapesti TC 2 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.10, 23:04
    BAK-BTC 2:0 (1:0).

    Üllői-ut. Biró: Taffel Miksa.
    A BTC annak ellenére, hogy a betegségéből fölépült Pócz újra szerepelt a csatársorában, éppen a támadásokban volt gyönge.
    Pocz ugylátszik még nem heverte ki teljesen lábbaját. Szántónak a bal szélen egyetlen egészsé­ges akciója sem volt. Mészáros pedig nem érvé­nyesült a balösszekötő szerepében. Dobó és Horvát sem nyujtotta tudása javati ugy hogy igazán veszedelmes támadást a csatársor alig egyet-kettőt Aezetett.
    A védelem, Rauchmaul és Kőszegi hiányát na­gyon megérezte. A Kőszegit helyettesitő Kertész, mint hátvédő nem sokat ért a gyors Gállossaí szemben, Kelemen pedig még nem érett meg az első csapatban való játékra.
    A BAK meglepetést keltett váratlan följavavulásával. A csatársort — talán az egyetlen Cseh kivéte­lével — mozgékonyság, ötletesség és gyorsaság jellemezte. Klemen és Gálos különösen sokat nyújtott.
    Az előbbi a goalhelyzetek előkészítésével és két szép goaljával, az utóbbi pedig lefutásaival és gyönyörű centerezéseivel keltett föltünést. A véde­lem fit kondíciót árult el. Károly agilitásával Kucsera és Ludvig pedig biztos munkájúval BTC erőtlen támadásait könnyen tették ártalmatlanná.
    A BAK kapott hamarabb labra s már az első percekben Károly szép lövése foglalkoztatta Biha­rit Horváth két kiszökése a BTC-t juttatta goalhelyzethez, de a szép akciókat magas lövése fe­jezte be.
    Ezután ismét a BAK került frontba és Okos, majd Klement sikertelen támadása után, a 25-ik percben Klement helyezett goalt lőtt (1 :0). A goal után a BTC támadásai élénkültek, de két korner árán a BAK védelme elhárította a kapuját fenyegető veszedelmet.
    A II. félidőben a BAK még inkább offenzivába jutott és már a 8-ik percben biztosította a győzel­met Klement gyönyörű kapásgoaljával, a melyet Gállos ideális beadásából lőtt be. (2:0)
    A BTC csapatában a félidő közepéig még itt-ott fölcsillant némi ambició, de a biróval feleselő Mé­száros kiállítása után (30-ik perc) kedvét vesztve teljesen átadta a teret a BAK mindvégig lelkesen játszó csapatának.


    Sporthirlap, 1914 május 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.02, 23:24
    BAK—BTC 2:0.


    Egy olyan csapat reneszánszának voltunk vasárnap szemtanúi, a mely felett sportközönségünk már-már napi­rendre tért s — különösen nemzetközi mérkőzésein mu­tatott gyatra játékával —talán némileg joggal is.
    Az eddig is biztos és megbízható Ludwig—Kutsohera védelem előtt, hosszú idő után ismét reprezentatív for­mában tűnt fel a közelmúlt idők rettegett középfedezete, Károly Jenő, a kinek oroszlánrésze volt a győzelem kivívásában. Mig Károlynak a rég elmúlt időkre emlékez­tető kolosszális fejjátéka biztos kapcsolatot alkotott védelem és támadás között, a csatársorban Klement tűnt ki, a ki a gyors szélsőknek kiadott hosszú labdákkal sürü egymásutánban lendületes támadásokba birta vinni klubját. Jól megállotta még helyét a két gyors szélső is.
    A piros-fehérek Kőszegi és Rauchmaul hiánya miatt felforgatott védelemmel állottak fel, a mely gyengének bizonyult. Kőszegi helyén Kertész szerepelt, mig a fede­zetsorban Einwag a középen, a két oldalon pedig Kelemen és Kovács állott; utóbbit a mérkőzés nagy részében Dobó helyettesítette nagyon, kevés pozitiy eredménynyel. Ez azonban nem annyira Dobónak volt a hibája, mint inkább a közönség egy kis részének igen elitélendő sport­szerűtlen magatartása a következménye, mert Dobót — a match nagy részében — állandóan közbeszólásokkal zavarták, a mi könnyen érthetően erősen irritálta a fel­tétlenül nagytudásn játékost. A csatársorban újból viszontláttuk Póczot, a ki ugyan ügyesen mozgott, azonban még nem gyógyult ki teljesen lábbajából, a minek következményeképpen a második félidő nagyrészében a játéktól tartózkodni volt kénytelen. A gyenge halfsor mellett különösen kellemetlenül hatott a BTC híveire, hogy a klub komplett csatársorára rá sem lehetett ismerni. Talán csak Horváth közelitette meg a csatárok közül rendes formáját, egyedül azonban az erős BAK véde­lemmel szemben nem juttathatta egyesületét pozitív eredményhez. Mészáros — a biró intézkedéseit negligálva
    — fegyelmezetlenségéről adott újabb bizonyítékot. Feleselés miatt a biró ugyanis kiállította, de hosszú ideig vonakodott elhagyni a pályát és oly renitens magatartást tanúsított, — bírót, játékostársait és a közönséget is semmibe véve, — hogy feltétlenül szigora büntetést érdemel a fegyelmi bizottság részéről.
    A BAK fölényével kezdődik a játék és a kék-feketék a 3-ik és a 20-ik perczben sarokrúgásra nyernek jogot, de nem tudják azt értékesíteni. A sarokrúgások után is folyton munkára kényszerül Bihari. Végre a 24-ik perczben Klement éles goalt lő. Szántó lerohan, beadását Korda kornerre védi. A sarokragást két kapufáról vissza­pattanó lövés, majd újabb két korner követi. A félidő utolsó perczeiben a BAK csatárainál van ismét a labda.
    Félidő 1: 0.
    Szünet után megújult erővel dolgozik a BAK és erős fölényt biztosit magának. A 8-ik perczben Gállos precziz beadásából Klement kapásból gyönyörű goalt rúg és ezzel végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. Negyedórai játék után Klement szabadon áll a kapu előtt, azonban az eléje csuszó Bihari az utolsó pillanatban elfogja a labdát. Alig lélekzik fel a BTC híveinek tömege, Klement kapufája ismét izgalomba dönti őket. A 27-ik perczben a BTC ellen megítélt azabadrugás miatt Mészáros megtámadja a bírót, a ki kínos jelenet után kiállítja Mészárost, utóbbi azonban csak hosszas kapaczitálás után hagyta el a pályát. Most kitűnő helyzethez jut a BTC: Dobó lerohan, lövését Dusohek fogja, azonban a labdát kiejti, de a rá­futó Szántó a kapu főlé vágja. Az utolsó perczekben Klement és Okos lövései foglalkoztatják Biharit. Biró:
    Taffel Miksa.

    Az Újság 1914 május 19.