magyarfutball.hu

33 FC - III. Kerület 1 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.24, 21:11
    »33« as FC—III. ker. TVE 1:0.

    (Hungária-uti pálya.) Á főváros budai oldalának a hegemóniájáért folytatott küzdelem erős és heves játékot váltott ki a két csapatból. Az első félidőben meglepték szép játékukkal a »33«-asokat, -a kik meglehetősen kapkodva védekeztek és sehogysem tud­ták lerázni ellenfelük meg-megujuló támadásait. A III. kerületiek csatársora tervszerűen keresztülvitt támadá­sokkal fárasztotta az ellenfél védelmét, a mely, ha a véde­kezési feladatot sikeresen meg is oldotta, nem volt képes csatársorát huzamosabb időre offenzivába vinni. Szünet után viszont, a mikor általában az óbudaiak további fölényét várta a közönség, a fizikailag túlsúlyban lévő III. ker. TVE visszaesett és csak a »33«-as csatársorának goalképtelenségén, no meg a BTC második csapata egy­kori kapusának kitűnő és szerencsés védésén múlt, hogycsak a legkisebb különbözető vereségről számolunk be.
    Mindkét csapatnak a védelem volt a jobb része.A »33«-asoknál Zsák fájós lába daczára. is jól védett, a munka oroszlánrészét pedig a Biró—Bosnyákovics hát­védpár vállalta magára és teljesítette kifogástalanul. A fedezetsorban az ebbe a szerepkörbe mind jobban beleszokó Czeczely vonta magára figyelmünket, mig a táma­dás irányítója a Sopronból visszatért Horváth volt; az uj jobbszélső, Rupprecht is figyelemreméltóan játszott.
    A III. kerületiek legjobb embere Szabó baloldali hátvéd volt, a ki elsőrangú védőjátékost kvalitásokkal rendelkezik. Jól szereli le a támadásokat, megbízhatóan helyezkedik, biztos rugó játékot, a ki a vasárnapi mér­kőzésen a mezőnynek kiemelkedően a legjobb játékosa volt. Jól játszott partnere. Nagy István és jól, de a mel­lett nagy szerencsével védett Köszler, A fedezetsor meg­bízható, agilis játékosokból áll, míg a csatársor támadásai nagyobbára a Hönich II—Guttmann jobbszárny játé­kára vannak alapítva, ugy a kis Hönich, mint nagy fizikumát és testsúlyát meghazudtoló frisseséggel mozgó Gutmann kitűnő játékotok, azonban egyrészt Höpioh II.helyezkedése, másfelől meg Guttmann labdaleadása tel­jesen hibás, mert a jeles jobbszélső sokszor elhagyja helyét és befelé kalandozik, Guttmann labdái pedig java­részt az ellenfél fedezetének válnak a zsákmányává. Elítélőiig kell nyilatkoznunk a III. kerületiek tuleré-lyes, nem ritkán durva játékáról, a mely éppenséggel nem alkalmas arra, hogy az elfogulatlan közönségből nekik híveket szerezzen.
    Az első félidőben — mint már jeleztük — a III.kerületiek. voltak fölényben, sikerült is nekik szabad­rúgásból goalt rúgni, a mely azonban nem volt meg­ítélhető, miután az éppen ugrani készülő Zsákot az egyik óbudai csatár szabálytalanul meglökte, úgy hogy a magas labdát nem tudta védeni. A közönség nagy részének a figyelmét ez a körülmény elkerülte és erősen tüntetett a goalt, a III. ker. TVE protestálása daczára is meg­semmisítő bírói ítélete ellen.
    Félidő 0: 0.
    Szünet után általános meglepetésre a a goalt, a III. kér. TVE protestálása daczára is meg­semmisítő bírói ítélete ellen.
    Félidő 0: 0.
    Szünet után általános meglepetésre a »33«-asok felülkerekednek és a 33-ik perczben Rnpprecht precziz beadásából, a mit Köszler Székány lábához ütött, meg­szerzik az egyetlen s így győztes goalt. Ezután a játék eldurvul, a minek Székány (»33«-as FC) és Stark (III.ker. TVE) kiállításával sincs vége.
    Langfelder Ferencz biró öt perczczel későbben fújta le a nem valami nívós mérkőzést.

    Az Újság 1913 október 21.