magyarfutball.hu

Budapesti AK - MAC 0 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Benedek Aladár
nézőszámok:
  1. nela: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.25, 19:06
    MAC—BAC 1:0 (0:0).

    Üllői-ut. Biró: Be­nedek. Mindkét csapat több tartalékkal szere­pelt. Wolenszki centercsatár védte a kék-fe­keték kapuját, Szury helyén Waldner játszott bal fedezetet, miß a csatársorból hiányzott aTörekvésből átlépett Krausz. miáltal a csatár­sorba Korda került a két oldal összekötőjének.'A MAC Kehrling, Tóth és Kunszt nélkül állt ki.MAC kezd és erősen támad, különösen jobb­oldala révén. Majd a széltől támogatott BAK is lábra kap és Schaffer egy szép lövését Ujság csak korner árán tudja menteni. Rácz lerohanása kornert eredményez, melyből Bodnár a kapu fölé fejei. BAK támadása zárja be a félidőt.
    Élénkebb tempóban indul a második fél­idő. Már az első percekben nagy kavarodás van a BAK kapujánál. Vangel azonban közvetlen közelről kapufát lő. Bodnár egymásutáni két lövését Wolenszky bravurosan védi. A mérkő­zés egyetlen gólja a 30. percben esett. Szalay be­adását Bodnár közelről bevágja. A gól után amérkőzés eldurvul és csak a 40.-ik percben lesz erélyes, mikor is Bodnárt kiállítja.

    Sport-Világ 1913 szeptember 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.23, 13:15
    MAC—BAK 1 :0

    (Üllői-uti pálya.) A vasárnapi mérkőzések programmján végigtekintve, ezt az egy matchet kellett olybá vennünk, mint a melyben az ellenfelek erőegyenlősége folytán az eredményt nem lehetett megjósolni. Előrelát­ható volt, hogy- mint már oly sokszor, úgy ezúttal is csak a pillanatnyi diszpoziczió, a kínálkozó helyzetek szeren­csésebb kihasználása, fogja eldönteni a mérkőzés sorsát. Arra azonban igazán nem lehettünk elkészülve, hogy egyes játékosok mindjárt a szerzőn elején visszataszító brutális »játékkal« akarják tudásbeli fogyatékosságukat pótolni. Még ennél is elitélendőbb azonban azoknak az eljárása, a kik elég magas játékklasszist képviselnek, és így éppenséggel nem lenne szükségük fizikumuk túlzott s meg nem engedett igénybevételére. Áll ez elsősorban Bodnárra, a MAC jeles csatárára, a ki tudvalevőleg egyike legjobb játékosainknak, durva játékmodora miatt azon­ban éppenséggel nem rokonszenves — és a mi a nagyobb baj — reprezentatív mérkőzésen külföldi biró játékvezetése mellett aligha fog érvényesülhetni. A klubok footballvezetőinek már most gondoskodni kellene arról, hogy ezek az anomáliák megszűnjenek, mert elfajulva ugyanolyan botrányoknak lesznek az előidézői, mint a milyenek a tavaszi szezon folyamán oly sokszor diszkreditálták football-sportunkat.
    A match sportbeli részéről kevés a feljegyezni valónk. Egyik csapat sem volt teljes s ehhez mérten a játék is meglehetősen alacsony színvonalon mozgott. A BAK fegyelmezettebben, a MAC valamivel jobban ját­szott s a match sorsát a csatársorok közötti különbség döntötte el a sárga-kékek javára.
    A győztes csapatban Kehrling helyett a csatár­sorból hátrarukkolt Krempels játszott, utóbbinak a helyét pedig Vangel foglalta el. A csatársorban előnyösen mutatkozott be Bodnár Andor, a ki idővel erős támasza lesz a MAC-nak. Jól játszott Rácz és Simon is, mig a Vangel—Szalai szárnyat teljesen elhanyagolták.
    A BAK-ban a védelem a Györgyöt helyettesitő Volenszkytől eltekintve, a ki még kissé bizonytalan volt, kifogástalanul állta meg k helyét, a fedezetsorban Károly ismét brillirozott s nagyszerű játékával beigazolta, hogy róla táplált jó véleményünket továbbra is joggal tart­hatjuk fenn. A csatársorban csak a Gállos—Schaffer-pár volt jó és egyénileg is, összjátékban is elsőrangút pro­dukáltak.
    A match egyetlen goalja tiz perezczel a mérkőzés vége előtt esett: Szalai pontosan középre adott labdáját Bodnár két lépésről a kapuba rúgja. A negyvenedik perczben Benedek Aladár játékbiró az előzetesen többször figyelmeztetett Bodnár Sándort életveszélyes játék miatt kiállította.

    Az Újság 1913 szeptember 2.