magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 0 : 5 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1916/1917, 4. forduló
játékvezető : Boronkay Gábor
nézőszámok:
  1. nela: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.06, 19:48
    Törekvés—Újpesti TE 5:0 (2 : 0).

    Biró Boronkay Gábor. A győzelem főként a Törekvés jobbszárnyának (Cser­mely—Urik), a mely ma reprezentatív formát játszott ki, valamint Gingnek köszönhető. Az izgalmas mérkőzés a vége fölé annyira eldurvult, hogy a biró kénytelen volt az UTE négy és a Törekvés egy játékosát kiállítani. Csermely át­adásából a 10. perczben lövi Urik a Törekvés első goalját. A 20. parczben Ging szökteti Violát, ki a második goalt éri el. Az UTE javára megítélt büntető rúgást Vogl a kapu mellé lövi. A másoidk félidőben Urik lövi a harmadik. Csermely a negyedik — 20. perczben — és Csermely czenteréből Csapkay az ötödik goalt. A biró a második félidő közepe táján az UTE-ból Ludwigot, Pribojt, Molnár III. s Voglt, valamint Fejtsiket (Törekvés) kiállítja.

    Az Újság 1916 szeptember 25.
     
  2. avatar: heimo
    2017.01.02, 18:20
    A Törekvés alapos vereséget mért az UTE csapatára. Zavaró incidens csak a Törekvés—UTE mérkőzését tarkította. A bíró gyöngeségének következtében a küzdelem annyira eldurvult, hogy öt magáról megfeledkezett játékost ki kellett állítani. Az ötből négy az UTE színeit viselte.

    Törekvés—UTE 5:0 (2:0). Határ-utcai pálya. Bíró: Boronkay Gábor.

    Nagy formát játszott a Törekvés csatázósorának jobbszárnya és Csapkay balösszekötő. Durva játékért Ludvigot, Pribojt, Molnár III-at, Vogl III-at (UTE) és Pejtsiket (Törekvés) a bíró kitiltotta. Urik (2), Viola, Csermely, Csapkay lőtték a gólokat


    Budapesti Hírlap, 1916. szeptember 25.