magyarfutball.hu

33 FC - MTK 0 : 4 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 21. forduló
nézőszámok:
 1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2022.01.14, 19:43
  Magyar Testgyakorlók Köre - “33“ Football Club 4:0 (2:0)

  Hungária-uti pálya. 5000 néző. Biró:Taffel Miksa. A mérkőzés nem tartozott az érdekesebbek közzé, mert a két csapat között túlságos nagy volt az erőkülönbség ahhoz, hogy érdekes momentumokat nyujtó küzdelem fej­lődhetett volna. Az MTK ezuttal is, mint a szezonban bajnoki mérkőzései során a legtöbb­ször, könnyű szerrel, minden különösebb meg­erőltetés nélkül tudta a győzelmet megszerezni. A győzelem arányát talán egyesek nagyobbnak,de a ,,33“ kitűnő védelme Zsákkal az élen sikeres ellentállást tudott kifejteni.
  Az MTK-ban ezúttal a fedezetsor tetszett legjobban. Állandóan frontban tartotta a csapa­tot, a csatársort szinte odakényszeritette az ellenfél kapuja elé. Egyénileg Vágó nyujtotta a legjobb játékot. A csatársornak nem volt igazán jó napja. Hogy sok szépet produkált igy is, az természetes, de sem az összjáték nem volt a megszokott, sem egyéni akciói, nem nyujtottak különösebben élvezetet. Schlosszer tulsokat driblizett, Schaffer és Konrád II. pedig nem ambicionálták nagyon a játékot. Csak Szabó volt fáradhatatlanul agilis, az ő táma­dásai jelentették a legkomolyabb veszélyt.
  A ,.33“-ban a védelem munkáját illeti teljes elismerés. Zsák néhány menthetetlennek hitt labdát védett nagy bravurral, Csárdás pedig nagy önfeláldozással és rutinnal mentette, a mi megakadályozható volt. A fedezetsorban Zloch játéka magaslott ujólag ki. A csatársor a tel­jesen védekezésre szorítkozó fedezetsortól se támogatva egészen magára volt hagyatva és nem zavart sok vizet. El kell azonban így is, hogy ha nem is sok, de néhány egész formás támadást vezetett és két elsőrendű gól­helyzete volt.
  Egyébként mindkét félidőt az MTK csaknem állandó támadása töltötte be. Az elsőben Schaffer és Konrád II., a másodikban pedig Vágó és ujra Konrád II. szerezték meg a gólokat.


  Sporthirlap, 1918 június 17.