magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 1 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 20. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.17, 18:44
    UTE-Törekvés 2:1 (0 : 0).

    Halom-utca. 2000 néző Bíró Gerő Ferenc.
    A tavaszi szezón egyik legszebb és legizgal­masabb mérkőzése, a mely nem nélkülözte a durva mozzanatokat sem. Az UTE játékosai nvugodtabban és észszerűbben dolgoztak, mint a Törekvés játékosai. Az első félidőben a Tö­rekvés játszik szél ellen, s mintegy husz percen át erősen ostromolja az UTE kapuját. Az UTE lassan melegedik bele a játékba, támadásai rit­kábbak. de annál veszélyesebbek. A szabadrugások sorozata indul meg a Törekvés ellen, fő­képpen Viola és Guttmann miatt. Szerencsére komolyabb bírói beavatkozásra nem volt szükség. A második félidőben az UTE veszi át az első félidő öldöklő iramát, erősen szorongatja a Törekvés kapuját és a 17. percben Schaller beadásából Priboj szép gólt fejel. A gól után a Törekvés még jobban forszírozza a rettenetes iramot, csatárai épugy mint az első félidőben teljesen tehetetlenek. A 32. percben Priboj hosszú lövése meghozza az UTE Második gól­ját. A hátralevő időben a Törekvés van fölény­ben és Csermely centerezéséből Urik révén éri el egyetlen gólját. Az utolsó percekben alkalma nyílik a Törekvésnek a kiegyenlítő gól meg­szerzésére, a kedvező helyzetet azonban Guttmannn elrontja.
    Az UTE csapatában a közvetlen védelem ki­fogástalan volt. Csajka kapusnak kevés dolga volt. Vogl II igazolta bécsi jó játékát. Hosszu szünet játszott Vranák. A kényszer­pihenő alig látszott meg játékán. A fedezetsorban kiemelkedett Milosovits balhalf. Fürst centerhalf és Fandl jobb half sem voltak rosszak. A csatársor jobb ldala gyenge volt, ellenben kitűnő volt Schaller és Priboj.
    A Törekvés védelme bizonytalan volt, Siegl betegen állott ki. A fedezetsorban Ging kitűnő volt. Hauswald csak az első félidőben volt jó, mig Viola durva volt. A csatársor legkimagas- Jóéb játékosa Csermely volt, társai érthetetlenül elhanyagoltál. Urik a letört játékos benyomá­sát kelti, amellett ideges is. Csapkay az első felidőben jó volt, a második félidőben lélek nél­kül játtszott. Guttmahn center nem való a csa­patba. Kisala balszélső Iefutásai igen veszélyesek voltak.


    Sporthirlap, 1918 június 10.