magyarfutball.hu

33 FC - III. Kerület 1 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 18. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.16, 19:19 (szerk.: 2022.01.17, 15:55)
    III. ker. TVE—„33“ Football Club 1:1 (0:1).

    Hungária-uti pálya, 1000 néző
    Bíró: Bánó Sándor

    Rendkívül erős és elkeseredett küzdelmet ví­vott a két régi rivális és végül is mindkettő kénytelen volt a fél sikerrel megelégedni. A Viyók tették az egységesebb csapat benyomá­sát és ennek megfelelően a mezőnyben tetsze­tősebb és csiszoltabb játékot produkáltak és a támadásból is a nagyobb rész jutott nekik. De a kapu előtt a csatársor részben a tulzásba vitt kombinálás, részben pedig - Hönich lelkes, de rendszertelen játéka miatt nem igen tudott ve­szélyes helyzeteket teremteni. A III. kerületiek­nél a fedezetsor tetszett a legjobban. Futó ki­tűnő formában van ismét, de a két szélső fede­zet is nagyon jól megfelelt feladatának. A csa­társorban a balszárny volt jobb, Ludwig tulsá­gosan a hangulat embere, Rázsó is meglehetős színtelenül játszott. A védelem mindvégig meg­bízható volt. A »33«-nak legnagyobb hibája volt, hogy a két szélső fedezet csaknem kizáró­lag a védelembe huzódott és a csatársort telje­sen magára hagyta.
    Ilyenformán az egyébként ügyesen mozgó csatársor, a hol különösen Boross ÍI. és Zeitler váltak ki egyénileg, nem tudott kellőkép érvé­nyesülni. A védelem kisebb hibáktól eltekintve elég jól látta el dolgát.

    Az elsó félidőben mind a két fél részére kínálkozott néhány jó alkalom, amelyek közül Boross Il.-nek sikerült egyet góllá értékesíteni. A félidő közepétől kezdve a Vivók Ludwig nélkül játszanak, mert jelentkezés nélkül tá­vozott a pályáról és a biró csak a második félidőben engedte, hogy ismét résztvegyen a játékban. A második félidő elején a Vivó Hönich fejelésével kiegyenlít, egv ideig szép és hullámos játék, majd a Vivó fölénybe kerül, de eredmény nélkül.

    Sporthirlap, 1918 május 6.