magyarfutball.hu

33 FC - MÁV Gépgyár 8 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 15. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.10, 19:30 (szerk.: 2022.01.10, 19:39)
    "33" Football Club — MÁV. gépgyári Sport Kör 8:0 (3:0).

    Hungárla-uti pálya.
    Blró: Fehéry Ákos.

    A »33« imponáló gólarányu győzelme jelenti kétségtelenül a nap legnagyobbb meglepetését. Az eddig mutatott formák ugyan nagyon valószinüvé tették a budai csapat győzelmét, de arra senki sem számított, hogy ily klasszis dif­ferenciát fog a mérközés elárulni. Növeli a »33« sikerét, hogy a váraakozást felülmuló eredményt minden különösebb erölködésés nélkül, helyenként szinte tulkényelmesen játszva érték el. összjáték és egyéni akciók ter-én oly fölényben voltak, hogy a mérkőzés alig tette komoly küzdelem benyomását.

    A gvőztes csapat nagy sikerét első sorban a csatársor észszerü és jól átgondolt játékának köszönheti. A csatárok csaknem kizárólag az összjáték segélyével igyekeztek érvénvesülni és tőrekvésüket teljes siker koronázta. inden támadásuk veszélylyel járt az ellenfélre nézve és ügyes kombi ációk nyomán egymás után támadtak a gólhelyzetek, a melyeket azután sorra góllá értékesítettek.
    Egyénileg Zeitler, Boros II és Weck váltak ki. A fedezet sor is kitünően állta meg helyét, különösen Zloch és László játéka érdemel el­ismerést. A védelem könnyű feladatát hibátla­nul végezte. A MÁV-nál csak a fedezetsorról lehet dicsérőleg megemlékezni. Mindvégig lelke­sen és fáradhatatlenni játszott és nem rajta mult, hogy az ellenfél o y könnyen tudott bol­dogulni. A csatársor a mezőnyben igyekezett, de a kapu előtt teljesen ártalmatlan volt. Gyenge volt a védelem, a tartalékkapusnak is lehet egyet-mást a rovására írni.

    A mérkőzés — a gólzápor ellenére — sem volt egyoldalu, mert a MÁV is elég gyakran jutott szóhoz. Sőt az első félidő közepéig ke­mény ellenfélnek látszott, de az egymás után kapótt gólok megtörték ellenállását. A második félidőben azután, különösen annak vége felé. a »33« teljes fölénybc kerül.
    Az első félidő góljain Zeitler (2) és Brros II. (1), a másodikéin pedig Zeitler (2), Boros II. (1), Vancsai II. (1) és Zloch (1) osztoztak.

    Sporthirlap, 1918. március 18.