magyarfutball.hu

III. Kerület - MTK 1 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 20. forduló
játékvezető : Filkorn Lajos
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.15, 20:48 (szerk.: 2022.02.16, 10:28)
    MTK — III. ker. TVE 5:1 (3:0)

    Határ utcai pálya, 4000 néző
    Biró: Filkorn Lajos

    Utolsó bajnoki mérkőzését játszotta ma az MTK és győzelmével véglegesen eldöntötte az első hely kérdését. Mindenkor öntudatos, lelkes és komoly vezetés irányította a csapat szereplését s a játéko­sok azzal honorálták a vezetőség fáradhatatlan törekvését, hogy rendszeres tréninggel készültek a mérkőzésekre. Enhek a mindenképpen dicséretreméltó munkának az eredménye, hogy az MTK és utolsó bajnoki mérkőzését, képességének legjavát nyujtva, olyan pompás stílusban nyerte meg, hogy a jövő vasárnap Bécsben a Rapiddal leendő találkozásának kimenetele, valamint s csapat tag­jainak a magyar-osztrák válogatott mérkőzésben való szereplése elé a legrózsásabb reménységgel nézhetünk.

    Az MTK csapata nem volt komplett : hiányzott Orth és Kropacsek. Előbbit Weiss kitűnően pó­tolta, ellenben Kropacsek helyettese, Bajusz nem ütötte meg a csapat klasszisának mértékét. Miként az FTC ellen, ezuttal is a halfsor volt a csapat gerince. A Kertész II.—Nyul—Vágó triász abszo­lut labdatechnikájával feladatának magaslatán állott.

    A csatársor valósággal remekelt. Konrád II. ez­uttal kitett magáért, mig Szabó, már jobban ját­szott, mint a mult héten, nem tudja régi formáját elérni. Kitűnő volt ismét Feldmann. A III. ker.csapatában Neuhaus kapus helyén Zitter, a bal­half helyén Steinitz játszott. Az ujlaki csapat játékáról a nagyarányu vereség ellenére is a legnagyobb dicséret hangján szólhatunk. Lát­szott a csapaton, hogy erősen készült a mérkő­zésre. A csatársor (Hönich 11.—Szabó --Hegyi—Sterba— Breuer) helylyel-közzel gyönyörü összmunkát produkált, s ha a támadások eredménye az utolsó pillanatban rendre elmaradt, ez nem volt az ó hibájuk, hanem az ellenfél nagyszerű védelmének volt tulajdonitható.

    A fedezetsor, — különsen Csáky jobbfedezat —meglepően jól kapcsolt, a támadást azonban nem tudta megfelelő labdákkal támogatni. Stark hát­védről a leghízelgőbben nyilatkozhatunk.
    Az erősiramu játék a második félidő végefelé nem nélkülözte a durvább akciókat, nagyjában azonban minden incidens nélkül folyt le.

    A gólok így estek : a 6. p.-ben Braun fejelt lab­dáját Konrad plaszirozva a kapuba fejeli.. Egy perccel ezután Szabó beadását Schlosserr góllá értékesíti. A 22. p.-ben Schlosser egyéni játékkal éri el a félidő harmadik gólját. A második félidő 13. p.-ben Hegyi ügyes játéka a III. ker. egyetlen gólját hozza. A III ker. sűrű támadásából Bajusz egy labdát csak nehezen ment. A 29. p.-ben Schaffer lövi a negyedik gólt, a 30. pi.ben pedig Szabó lövése Stark lábáról a gólba pattan.

    Sporthirlap, 1919. június 16.