magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 21. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 19:01 (szerk.: 2022.02.09, 14:59)
    MTK - 33 FC 4:0 (3:0)

    Hungária uti pálya, 6000 néző
    Biró Gerö Ferenc

    Az ismét nagy formát elért MTK-val szemben természetesen nem volt esélye a 33-nak, a mely csak azt a célt tűzte ki maga elé, hogy lehetőleg megnehezítse ellenfelének győzelmét. Ezt a célt annyiban el is érte a 33, hogy mindvégig lelkes és szép játékot produkált, az MTK-t tudása leg­javának kifejtésére kényszeritette ugy, hogy a mér­kőzés első félideje igen élvezetes és nívós sportot nyujtott A másodikban azután, egyoldaluvá vált a játék, de a „33" szívós védekezése elhárította a gólzáport.

    A győztes csapatban a csatársornak volt alkalma első sorban brillánsformáját érvényre juttatni. Kü­lönösen jó napja volt Konrád II.-nek, a ki kima­gaslott társai közül. De nem sokkal maradt el Schaffer sem, a ki ismét fiten játszik. A balszé­len az ujra szerepelt Szabó kielégítő játékot nyuj­tott. A fedezetsor egységesen és hasznosan ját­szott, a védelemnek pedig nem volt tulnehéz dolga. A „33“-bán a védelem tett ki igazán magáért, a kit a fedezetsor önfeláldozóan támogatott. Kima­gaslott belőle és az egész mezőnyből Zloch játéka. A csatársor szokott erélytelenségének adta ujabb tanujelét.

    A mérkőzés gyönyörűen indult, a „33“ a félidő 40 percéig hullámzó játékkal tartja magát, a mikor hirtelen zavar támadt játékában és a félidő végéig Braun és Konrád II (2) három góllal terhelik há­lóját, A másodikban az MTK állandó fölénybe jut, de a „33" kitűnő védekezése csak Schaffernek teszi lehetővé ujabb eredmény elérését.

    Sporthirlap, 1919. március 31.