magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MÁV Gépgyár 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 15. forduló
játékvezető : Kiss Menyhért
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.07, 21:09 (szerk.: 2022.02.08, 10:40)
    Máv. — TTC 1:1 (1:0)

    Népszigeti pálya, 300 néző
    Biró: Kiss Menyhért

    Az eredmény nem hű kifejezője a két csapat közötti erőviszonynak, mert a míg az első félidő­ben mindkét csapat egyenlő tudást mutatott, addig a második félidőben a TTC. megsemmisítő fölénynyel ostromolta ellenfelének kapuját. Azonban a legbiztosabbnak látszó helyzetek is eredménytele­nek maradtak a TTC belső csatárainak ügyefogyottsága miatt.

    Az esőtől átázott talajon a játékosok nehezen jöttek lendületbe. Mindjárt az első percekben lát­szott, hogy a csuszós talaj a Máv. játékosoknak jobban konveniál. A 18. p.-ben a TTC egész vé­delme a Máv. tér felén állott s ennek volt a követ­kezménye, hogy Csida a félvonalról megszökve egyedül futhatott le a TTC kapuja elé, s védhetlen lövéssel megszerezte a Máv. vezető gólját. Ez a félidő változatos játékkal telt el s inkább a Máv. volt a jobbik csapat.

    A második félidő rendkívül heves iramban folyt le. A Máv. kifulladt, a TTC mindjobban lábra kapott s egyik ostromot a másik után intézte. A 29. p.-ben a biró a Máv. Morvai nevű játékosát durva játék miatt kiállította. A bíró az izgatott hangulat következtében a mérkőzést két ízben is félbeszakította, aminek pótlásául a félidőt 4 p.-el meghosszabbította. A meghosszabbított időnek köszönheti a TTC a kiegyenlítést, mert a 45-ik p.-bsn a Máv. egyik játékosa a 16-oson belül handsot vétett s Hegyi a megítélt 11-esből kiegyen­lített.
    A mezőny legjobb embere a Máv. bal fedezete, Sebek volt, de kitűnő volt Klein kapus is.

    A TTC-ben Fried, Hegyi és Neumann voltak a legjobbak.

    Sporthirlap, 1919. március 10.