magyarfutball.hu

MÁV Gépgyár - Terézvárosi TC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 1. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.19, 22:41
    Máv-TTC 3:2 (1:0)

    Üllői-ut. Bíró: Langfelder Ferenc.
    Nagy érdeklődés várta az elsöosztályba vissza­került TTC első mérkőzését, A bemutatkozó nem járt sikerrel, bár el kell ismerni, hogy három legjobb játékosát nélkülöznie kellett, azonfölül Langfelder bírónak egy hatalmas té­vedése az első félidőben biztosnak mondható góltól is elütötte. A TTC nevezetesen egy tá­madása alkalmával lövő helyzetbe jutott. Az egyik csatár a kapus felé lőtté a labdát, a ka­pus nem állott a helyén s az egyik hátvéd az utolsó pillanatban kézzel ütötte ki a labdát, a melyet visszakerülvén a csatárhoz, a TTC az ellenfél hálójába juttatott. Langfelder gól, vagy a legrosszabb esetben tizenegyes büntetörugas helyett offsidet ítélt a TTC ellen. ,
    Későbben elismerte a bíró, hogy sulyosan té­vedett, s azt mondotta,' hogy a Máv kapusá­nak bordó szinű dressze tévesztette meg, miután a TTC is bordószinü dresszt viselt.
    TTC kezd, rögtön támad s már is foglalkoz­tatja a Máv kapusát. Általában a Máv gyak­rabban a TTC veszélyesebben támadott. Az első gólt Oszwald centeréből Baky lőtte a 25-ik percben. A Máv jut most fölénybe s kapufát is lő. 'Ezután történt a fent említett bírót té­vedés. A második félidőben a Máv kezd s félperc alatt a TTC hálójában a labda Zsigmond II. révén (2:0). A TTC csapata most lendü­letbe jön s egymás után vezetik a támadásokat Több labdát a kapu fölé lőnek, majd a 11-ik percben Friedmann —Maly —Pach összjátékból utóbbi gólt lő (2:1). A 23-ik percben Pach egyéni lerohanás után kiegyenlít. A 35-ik perc­ben Fürst a TTC balsélsője megsérül s per­cekre kiált A match vége elött két perccel Klausz révén a TTC védelem hibájából jut a győzelmet jelentő gólhoz a Máv.


    Sporthirlap, 1918 augusztus 26.