magyarfutball.hu

Budapesti AK - MÁV Gépgyár 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.07, 19:27 (szerk.: 2022.02.08, 10:29)
    BAK - Máv. 3:1 (3:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Ujvári Ödön

    Hosszu idő után ismét győzelmet aratott a BAK csapata revánsot véve a Mávon őszi vereségéért.

    A BAK Károly kivételével, teljes összeállításban jelent meg és lelkes játékával biztos és megérde­melt győzelmet aratott. A kapuban Nagy jól védett, a hátvédek közül Székely volt a jobbik, A fedezet­sorban Szendrő játéka érdemel dicséretet, mig a csatársorban Engel és Gácsy voltak jók. A Máv csapata nélkülözte Romethet, ami a fedezetsor gyengülését vonta maga után. A hátvédek kímélet­lenül, sőt helyenként durván játszottak. A csatár­sorban Bobor és Renner mutattak elfogadhatóbb játékot.

    Az első félidőben a BAK uralja a helyze­tei és veszélyes támadásokat vezet a Máv kapuja ellen. A 15 percben a kifutó Gácsyt elfoultolják. a megítélt tizenegyesből Székely a BAK vezető gól­ját lövi (1 : 0). Kezdés után, ismét a BAK támad és a 25 percben Takács szép lövéssel szerzi meg a 2 gólt; A Máv csak ritkán jut szóhoz és a fél­idő vége felé Gulyás kornerböl ujabb gólt ér el (3 : 0).

    A második félidőben a BAK kissé visszaesik és ekkor a Máv. már teljesen egyenlő erős ellen­félnek mutatkozik. A Máv. fürge csatárai sűrűn támadnak és helylyel-közzel fölénybe is jutnak. A 20. percben Renner éri el a Máv. egyetlen gólját. Ettől Ettől kezdve mindkét részről erős játék folyik, de további eredményt egyik csapat sem ér el.

    Sporthirlap, 1919. március 3.