magyarfutball.hu

MÁV Gépgyár - Budapesti AK 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 10. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.02, 21:32
    Máv. Gépgyári SK—BAK 2:0 (0:0).

    Halom utcai pálya. 500 néző. Biró: Vértes Imre.
    Az őszi szezon utolsó mérközése hatalmas meglepetésben részenlet e a Halom-utcai pályán megjelent kisszámu, de hangos közönséget A két csapat a ezőnvben nagyjából egyenlő erősnek mutatkozott, de a kapu előtt a Máv. csatárai bizonyultak határozottabbnak. A mérkőzés egyébként nivótlan, sőt helyenként durva volt és a sok tervszerűtlen rugdalózás között néha láttunk egy egy átgondolt támadást. A BAK csapata elbízakodottan és könnyelműen játszott. Az első félidőben határozottan jobbnak mutatkozott ellenfelénél, de a csatárok gól- képtelenségén zátonyra jutott minden akciója. A második télidébena Máv. gólja után a BAK játékosai elveszítették nyugodtságnkat és ideges kapkodás közepette próbáltak kiegyenlíteni. Annál nagvobb dicséret illeti a Máv. csapatát, amely végig lelkesen és teljes szívvel játszotta le a mérkőzést.
    B4K kezd és azonnal erős támadásokba fog, amelyeket főleg Enge! és Cseh vezetnek. Engel kiszökik, de a kapu mellé lő, ugy szintén Oszwald labdája is a BAK hálója mellett süvít el Általában a BAK van fölényben, de csatárai tehetetlensége miatt nem ér el eredményt és gól nélkül végződik a félidő.
    A második félidőben a Máv. is sürühben támad és a 20 percben Bobor bendásábó1 Csida menthetetlen gólt lő (1:0). Kezdés után a BAK erélyesen támad, ám lövéseik a kapu mellé jutnak. A 30. percben az előrehuzódott BAK védelemből Bobor megszökik és hátra passzolt labdáját Reimer hatalmas lövéssel góllá értékesíti. A játék további folyamán a bíró Morvait és Engelt durva játék miatt kiállítja. A BAK támadásaival ér véget a mérközés. A BAK-ban Deutsch és Erbstein a Máv.-nál Bobor és Klausz játéka kíván dicséretet.


    Sporthirlap, 1918 december 23.