magyarfutball.hu

MTK - MÁV Gépgyár 13 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 4. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.28, 21:02
    MTK-MÁV. GSK. 13:0 (8:0)

    Hungária-ut — 4000 nézG. Bíró: Gerő Ferenc. Hatalmas gólzápor tanuja volt a Hungária-uti pálya közönsége. Az előő Törekvés — TTC mérkőzés már némi ízelítőül szolgált, s az ezt követő MTK mérkő­zés grandiózus folytatásnak bizonyult. Az MTK a szezonban tőle alig látott koloszális formáról tett bizonyságot és a ma hosszu idő után ismét komplett csatársora a szebbnél-szebb támadásokat vezette ellenfele kapuja ellen. A csatársor lapos passzjátéka, ötletes kombinációi és a tö­kéletes technika impozáns gólarányu győzelem­mel jutott kifejezésre. A csatársor legfürgébb embere az ifju, de óriási tudásu jobbszélső Braun volt. aki egymaga öt gólt lőtt. Schaffer szintén őt góllal járult a győzelem kivívásához játéka azonban nélkülözte az erélyt, mozgása meg kissé nehézkes, csaknem lomha volt, Konrád finom driblingjei és passzai, valamint Nagy pontos beadásai és Schlosser agilitása tették teljessé a csatársor munkáját. A fedezetsorban Nyul agilisán dolgozott, Kertész a szokott jó volt. Meglepő jó napja volt Feldmannak, a fej­lődő Singer pedig ismét biztos felszabadító ru­gásaival tűnt ld. A MÁV csapatáról szólva első­sorban arról kell megemlékeznünk, aki nem volt jelen, Rometh. a csapat középfedezete most már másodízben hagyja cserben klubját leg­fontosabb mérkőzésén. Ma is minden bejelentés nélkül egyszerűen távolmaradt. Nagyon sajná­latos, hogv egy régi játékos ilyen sportszerűt­lenségbe esik, a legkínosabb várakozás elé állítva, a reá utolsó percig számitó egyesületét. Egyéb­ként a csapatban inkább a védelem fejtett ki rendszeres munkát. Dunner hátvéd volt a leg­jobb ember.
    A fedezetsor abszolut gyengén, mig a csatár­sor rendszertelenül, kapkodó egyéni kisérletezé- sekkel próbálkozott.
    MTK kezd és a 4 percben már Schaffer az első gólt lövi. A 8. percben Nagy beadását ScbJosszer befejeli, mig a 12. percben Schaffer lő ujabb gólt. Az MIK állandó fölénynyel ját­szik és a Máv ritkán jut cl a félvonalig. A 26. percben Braun lövi a 4. majd Konrád rövidesen az 5-dik gólt. Az állandó MTK támadások­ból ismét Braun szerez 2 gólt s a félidő végén Schlosszer nyolcra szaporítja a gólok számát.
    A második félidő elején a Máv erélyes táma­dásokba kezd. Majd 10 percig tartanak táma­dásai, de eredményt elérni nem tud. A 10. perc­ben Schaffer a 14. Braun a 23. Schaffer a 36.
    | Braun és a 42. Schaffer lövi a gólokat
    .

    Sporthirlap, 1918 november 11.