magyarfutball.hu

33 FC - MTK 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 7. forduló
játékvezető : Filkorn Lajos
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.03, 18:55 (szerk.: 2022.02.04, 10:15)
    MTK-33 FC 1:1 (1 : 0)

    Hungária-uti pálya, 5000 néző
    Bíró Filkorn Lajos

    A nap legfontosabb bajnoki meccse hatalmas meglepetéssel végződött, amennyiben a nagy formában levő 33-asok eldöntetlenül mérkőztek a nagy favoritként startoló MTK-val.
    Az MTK Schaffer és Orth nélkül, a 33-asok Csárdás, Grüner és Weck nélkül állottak fel. Az MTK nagyobb technikai tudását a 33-asok nagy lelkesedéssel és ambícióval teljesen ki­egyenlítették, s a második félidöbeli játékukkal teljességgel rászolgáltak a hízelgő eredményre.

    Az MTK kapujában Kossuth néhány labdát jól fogott, bár a gólt menthette volna. A hát­védek közül Singer volt a jobbik, Feldmann egy kissé bizonytalanul dolgozott. A fedezetsor­ban Vágó volt a legjobb, mig Nyulnak és Ker­tész II-nek rossz napja volt. A csatársor csak az első félidőben produkált klasszisához méltót, mikor is szebbnél szebb támadásokkal gyönyör­ködtettek, a melyek befejezésének sikerességét azonban Zsák kolosszális formája akadályozta meg. Egyénileg Schlosszer és Konrád mutattak ebben a félidőben kimagaslót. Szünet után azonban játékuk sikertelensége idegessé tette a csatárokat, percről-percre változtatták felállítá­sukat, aminek aztán az lett a következménye, hogy a csatársor teljesen akcióképtelen lett, a kapu előtt elvesztette veszélyességét.
    A »33«-asok mai játékukkal nemcsak igazol­ták kiváló őszi eredményeik realitását, hanem felül is múlták eddigi játékaikat. Zsák a kapu­ban bravuros munkát végzett, különösen az első félidőben néhány olyan védést produkált, aminőt még a legjobb angol kapusok sem tud­nának megismételni. A rendes hátvédek távol­léte folytán Zloch és László játszottak backet. Mindketten nagyszerű munkát végeztek s László a második félidőben élete legjobb játékát pro­dukálta A Boros I—Molnár—Vancsay II össze­állítású fedezetsor fáradhatatlan agilitással, ki­tűnő helyezkedéssel tartóztatta fel az MTK meg-megujuló támadásait s vetette frontba sa­ját csatársorát. Különösen Molnár és Vancsay végzett nagy munkát A csatársorban Boross II és Zeidler voltak a legjobbak, bár Wölfling is biztató formát árult el.

    Az első félidő az MTK állandó támadásainak jegyében telik el s a »33«-asok csak egyéni le- rohanásokkal kísérleteznek, ami két ízben majdhogy gólt nem eredményez. Az MTK gólját a
    15. percben Sebestyén III. lövi, aki Braun be­adását kapásból védhetetlenül a gólba helyezi.

    A második félidőben változatos a küzdelem, sőt a »33«-asoknak több a gólhelyzetük, mint az MTK-nak. A kiegyenlítő gólt a »33«-asok a 14. percben érik el kornerböl Streitforder révén.
    A mérkőzés a »33«-asok felszerelésének késői megérkezése folytán a kitűzött időpontnál 20. perccel későbben kezdődött s igy a játék utolsó percei teljes sötétségben teltek el.

    Sporthirlap, 1918. október 21.