magyarfutball.hu

33 FC - Törekvés SE 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 4. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.30, 22:59 (szerk.: 2022.02.16, 10:52)
    „33“ FC — Törekvés 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Gerő Ferenc

    A A »33« ugyan nem volt jobb ellenfelénél, de azért teljesen megérdemeltnek kell győzel­mét tekinteni. Stílusosabban, simábban játszott és ha a Törekvés nagyobb állóképessége a mér­kőzés vége, felé észrevehetően érvényesült is, viszont a támadások kidolgozásában és a gól­helyzetek teremtésében a »33« volt előnyben.

    A győztes csapatban alig lehet annak egyik részét a másik rovására kiemelni. Sőt éppen azt kell megjegyezni, hogy ilyen egységesen alig láttuk még a budai csapatot játszani és ez a körülmény volt a döntő tényező a győze­lem kivivásában, A védelem higgadtan és jó helyezkedéssel tette ártalmatlanná az ellenfél inkább erővel, mint taktikával keresztülvitt támadásait és Zsáknak is volt alkalma termé­szetesen tudását csillogtatni. A fedezetsor mű­ködésében sem akadt kivetni való. sőt Zloch a mezőny legjobb embere volt, akit Molnár és Boros I. önfeláldozóan támogatott. A csatársor a mezőnyben igen tetszetősen és ügyesen moz­gott, veszélybe is tudta néhányszor hozni az ellenfél kapuját, csak a döntő és eredményt jelentő akciókkal maradt adós.

    A Törekvés csapatában a csatársornál nincs egészen rendben a dolog. Akciói darabosak, ne­hézkesek és résen álló védelem aránylag könynyen tudja azokat ellensulyozni. Ezenkívül az összjáték se olyan, mint régente volt, vannak egyes játékosok, akik tulságos sulyt helyeznek az egyéni érvényesülésre. Rákosi a centerben nem tud egészen megfelelni feladatának. Urik és Csapkay nincsenek top formában. Legjobb a két szélső, különösen Csermely. A fedezetsor és védelem a megszokott jó volt. Dürr a gólért nem okolható.

    A mérkőzés utolsó tiz percétől eltekintve, a mikor az iramot jobban álló Törekvés került fölénybe, a játék érdekes és hullámzó volt. A Törekvés támadásaiban több az erő és lendü­let, míg a »33«-ál inkább a fürgeség és taktika dominál. A »33« egy csomó kitűnő helyzetet hagy kihasználatlanul, mig a második félidő 10 percében Zeitler szép szabad rugását, meg­akas tva Dürr előtt egy göröngyön, a véletlen a kapuba irányítja.

    Sporthirlap, 1918. szeptember 23.