magyarfutball.hu

33 FC - UTE 2 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 10. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.02, 19:29
    UTE—»33« FC 4:2 (3:0).

    Margitsziget pálya.800 néző. Bíró : Gerő Ferenc.
    A kitűnő formában lévő UTE biztos győzel­met aratott az erősen hanyatló »33« felett. Igaz ugyan, hogv a »33«-mal ezuttal nagyon mosto­hán bánt a hadiszerencse, mert különös bal­szerencse folytán két oly öngólhoz jutott, ami párját ritkítja. De ez mit sem von le az UTE érdeméből, mert mindvégig jobb volt ellen­felénél és egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a mérkőzést meg fogja nyerni.
    A győztes csapatnak mindegyik része ki­válóat produk lt. Csak Kazár a kapuban moz­gott kissé bizonytalanul, de a »33« nem tudta ezt a körülményt a javára kihasználni. Annál ­me bizhatób- ban működött a védelem, ahol ogl II. a legtöbb esetben egymagában meg­tudta hiusítani az ellenfél akcioit. Igen hasz­nos munkát végzett a fedezetsor is, amelv mindvégig frontban tudta tartani a csatársort. A csatársor megértő összjátékkal intézte táma­dásait és ügyesen értékesítette a kínálkozó helyzeteket.
    A »33«-ban csak a védelemről lehet elismeréssel megemlékezni. Zsák mentette, a mi ment­hető volt, a védelem pedig szívós ellenállással hárította el a támadásokat.
    A fedezetsor is jól végezte védelmi munká­ját, de ez annvira igénybe vette, hogy arra már nem futotta ereje, hogy a támadást is kellően támogassa. A csatársor, a melyből Bocros II. és Zeitler hiányzott, igen gyengén szerepelt. Nem tudott labdát magánál tartani és ezért alig tudott veszélyes helyzeteket te­remteni.
    A mérkőzés mindkét félidejében az UTE meglehetős fölényben volt. Az első félidő három gólja közül kettő öngólként került a 33 háló­jába. Az elsőt Zsák, a másikat László_ segí­tette, a hálóba Baubach, illetve Vogl II. lövését akarván ártal atlanná tenni. A második gól Polacsek szép lőveséből ered. A második félidőben a 33 is időnkint lábra kap és veszélyez­teti az ellenfél kapuját. Zloch réven éri el a 33 első gólját, a melyet csakhamar Szidon vi­szonoz. A 33 második gólját Gansl lőtte szép akció befejezéseként.


    Sporthirlap, 1918 december 2.