magyarfutball.hu

Vasas - MÁV Gépgyár 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.27, 18:46
    Vas- és Fémmunkások—Már. Gépgyári Sportkör 2:1 {0 : 1).

    Bíró : Vértes Imre. A Vasasok tartalékos halfsoruk daczára elbizakodottan mentek a küzdelembe, a mi majdnem vesztüket okozta, mert a nagy lelkesedéssel, önfeláldozó agi- littásal és intelligens footballt játszó gépgyáriak ugyancsak keményen védték egy goal előnyüket és csak a Vasasok na­gyobb állóképessége döntötte el végre a játékot a vasmunká­sok javára. Klausz szerzi meg a gépgyáriak vezető goalját, míg a Vasasoknak csak half time után 20 perczczel a rossz játéka miatt Patzernek csúfolt Katzer goaljával sikerül kiegyenlíteni, hat perczczel befejezés előtt pedig Knerczer a győztes goalt lövi. A Vasasok csatársora még mindig energiátlan, Zatyko pedig egészen elromlott.


    Az Újság, 1918 szeptember 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.27, 18:39
    Vas- és fémmunkások SC—Máv. gépgyári SK 2:1 (0:1).

    Hungária-uti pálya. Bíró: Vértes Imre.
    A Vasasoknak a remélt könnyű győzelem he­lyett nehéz küzdelmet kellett vivniók a Máv. lelkesen játszó csapatával. A Vasasokat a Máv. heves ellenállása idegessé tette, s a kissé el­bizakodottan induló csapat a Máv. vezető gólja után teljesen elvesztette nyugalmát, kap­kodó. rendszertelen játékba kezdett, amelyet apróbb durvaságok élénkítettek. A kiegyenlítő gól után azonban ismét megtalálta önmagát a csapat és szép kombinációs játékkal lassan ki­domborodott technikai fölénye.
    A Máv. csapata lelkes és meglepően intelli­gens játékkal energikusan védekezett az ellen­fél csatárainak támadásai ellen, s különösen a játék első részében méltó ellenfélnek mutatko­zott. A második félidőben azonban visszaesett, s kénytelen volt a győzelmet átengedni ellen­felének. Máv. kezd hátban széllel és nappal s erélyes támadásokat vezet Plattkó kapuja el­len. A Vasasok hátvédeitől nélkülözzük a meg­szokott biztonságot. A Vasasok ritkább táma­dásait Katzer irányítja, de a minden kombiná­ciót nélkülöző támadások a csatárok tehetet­lenségén hajótörést szenvednek. A 27. percben Klausz, Zatykó hibájából a Máv. vezető gól­ját lövi. Röviddel ezután Oszwald lefutása ve­szélyezteti a Vasas kaput, de a támadás be­fejezése, sőt a félidő további része eredmény­telen marad. A második félidőben a Vasasok fölénybe jutnak, de csatáraik biztosnak látszó helyzeteket hibáznak el. A 20. percben sikerül Katzernek, Bánás passzából, kitörni, és kiegyenliteni (1:1). A Vasasok továbbra is tá­madnak, sőt Rucskai kapufáról lepattanó lab­dája offside gólt eredményez, amelyet a bíró nem ad meg. A 30. percben Takács foulja miatt esik szabadrúgás, végül a 39. percbén Pálfi a vonalról beadott labdáját a Máv. vé­delem hibájából Knercer belövi (2:1). A Vasa­soknál Katzer, Jellinek, Bánás, a Máv.-nál a kitünően védő kapus, továbbá Rometh és Baki érdemelnek dicséretet.


    Sporthirlap, 1918 szeptember 9.