magyarfutball.hu

Vasas - Törekvés SE 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 2. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.26, 22:54 (szerk.: 2022.01.27, 10:16)
    Törekvés Sp.—Vas- és fémmunkások SC 1:1 (1:1).

    Hungária uti pálya. 4000 néző. Bíró: Vértes Imre.
    Izgalmas és igen változatos, sőt helyenként erős mérkőzés keretében találkozott a két csapat. Az eredmény hű kifejezője az erőviszonyoknak; az első félidőben a Törekvés többet, de a Va­sasok veszélyesebben támadtak, a második fél­időben mindkét csapat egyenlően vette ki részét a támadásokból. A támadó csatársort nem kö­vette eléggé a fedezetsor, s a védelem által a középre továbbított labdáért, mindkét csatársor a játéktér közepe körül koncentrálódott. A Tö­rekvés inkább a szélsőire bazirrozta támadásait, mig a Vasasok tetszetősen kombináló belső csa­tárai könnyűsulyuknál fogva, a Törekvés nehéz védelme ellen eredményt el nem érhettek. Mind­két csapatban a védelem végzett erősebb és tetszetősebb munkát. A Törekvésnél Dürr, Ging, Viola és Csapkay. a Vasasoknál Plattkó, Gottlieb, Katzer és Jellinek érdemelnek dicséretet.
    Törekvés kezd és az első támadásuk mindjárt eredménnyel jár, Csermely beadásából Csapkay hosszú, magas labdája az első gólt eredményezi. (1 :0). Igen erős iramu játék folyik, a Törekvés támadásai rendszerint a kapu előtt összeomla­nak, a Vasasok veszélyes támadásait Dürr, sőt egy ízben a kapufa menti. A 44. percben Katzer a kifutó Dürr előtt a labdát Knercerhez pas­szolja, a ki azt az üres hálóba továbbítja (1:1).
    A második félidőben változatlanul heves iramú játék folyik, melynek elfajulását azonban a biró erélyes közbelépése megakadályozza. Mindkét félnek több gólhelyzete van, de a vé­delmek elszántsága, gyakran az utolsó pillanat­ban meghiusítja az akcióik eredményes befeje­zését.


    Sporthirlap, 1918 szeptember 2.