magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 1. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.26, 22:26
    Törekvés - -UTE 1:1 (1 : 1).

    Halom-utcai pálya — 2500 néző. — Bíró: Fiedler Konrád.
    Heves iramu, erős játék keretében vívta meg a két csapat mai bajnoki meccsét, amely végül is eldöntetlen eredménnyel végződött, égy-egv pontot juttatván a mérkőző feleknek- A mérkőzés folyamán félidőnkint a széllel hátban játszó csapat volt inkább frontban, de mig az első félidőben az UTE is támadott néhányszor igen veszélyesen, a második félidőben a Tőrekvés alig tudott szóhoz jutni, A Törekvésnél kitünöen dolgozott a közvetlen védelem Dürrel és Siegllel az élén A fedezetsor, egyben a me­zőny kimagaslóan legjobb embere Ging volt, aki mellett Viola igen jó. A csatársorban a belső trió mindent elrontott, annál jobb volt azonban a két széjsó, Csermely és Lottka, kü­lönösen az utóbbi, akit azonban érthetetlenül elhanyagoltak. Az UTE kapujában Kazár ál­lott; feladatát közmegelégedésre végezte. Kitünően dolgozott VogI lI., mig a Fürst—Matesz — Baubach halfsor különösen a védelemben mű­ködött áttörhetetlen falanxként. A csatársorban csak Vogl I. tetszett, mig a nagv kreckek, Priboj és Schaller különösen a kapu előtt nem teleltek meg.
    A Törekvés gólját az első félidő 23. percében Csapkay lőtte, mig az UTE Priboj révén tizen­egyesből egyenlített ki a félidő utolsó percében.


    Sporthirlap, 1918 augusztus 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.26, 22:04
    Törekvés SE—Ujpesti TE 1:1 (1: 1).

    Bíró: Fiedler Konrád. A Törekvés csak az első félidőben játszott hírnevéhez méltóan, mig szünet után, nyilván a tréninghiány miatt, egé­szen visszaesett. A vasutasoknál ismét csak a közvetlen vé­delem tett ki magáért, mig Ujpestnél a csatársor mondott csődöt, mert, ha Priboj és Schaller történetesen jól játszik, a Törekvés aligha menekült volna meg a vereségtől. A Törek­vés goalját Csapkay, Ujpestét tizenegyesből Priboj rugta.


    Az Újság, 1918 augusztus 27.