magyarfutball.hu

Vasas - Törekvés SE 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 28. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 19:57 (szerk.: 2022.03.03, 08:58)
    Vasas — Törekvés 1:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    Egyenrangu ellenfeleknek a szezon végét meghazudtoló friss, lendületes játékban volt része a szép számban megjelent nézőközönségnek. A csapa­tokat, jóllehet a mérkőzésnek nem volt nagyobb fontossága, mindvégig a győzni akarás vágya hevítette, ami különösen a hatalmas tempóban jutott kifejezésre. A Vasasok a turán szere­pelt csapatukkal, Törekvés a sérült Ging, Dürr, az MTK-ba lépett Guttmann és az ujdonsült férj. Csermely helyén tartalékokkal állott fel. Plattkó néhányszor imponáló biztonsággal mentett. A hátvédek közül Zatykó volt a jobbik, bár Stengl sem volt rossz. A Vasas csapat gerince a Reiner—Gottlieb—Neuwelt összeállí­tásu fedezetsor volt. A csatársorban Koffler és Rákosi voltak a legjobbak. Kofflert a második félidő 25 percében a biró egy két lábbal való beugrásért kiállította. A törekvés kapujában Burián védett — igen bizonytalanul. A hátvédek szürkén de hasznosan dolgoztak. A fedezetsor volt a csapat gyöngéje. A veterán Béky már nem, s az ifjusági Franz még nem való az első csapatba. A csatársorban csak Weisznek és Lottkának volt jó napja.

    A vezető gólt a Vasasok érik el az első félidő 8 percében Rákosi magas lövésével. A játékidő utolsó másod­perceiben egyenlít ki a hátvédek között kiszökő Csapkay, aki a kapuból ki­futó Plattkó mellett a hálóba guritja a labdát. E közben sajnálatos incidens történt. Plattkó kifutva kapujából összeütközött Csapkayval, s azt oly erővel találta homlokon, hogy esz­méletlenül esett össze.

    Többen, akik a kapu mögött állva tisztán láthatták az esetet, azt állítják, hogy Plattkó csakis szántszándékkal üthette meg Csapkayt; ezzel szemben Piattkó azt állítja, hogy nagy rush-ben volt s nem tudva megállni, ütkö­zött össze Csapkayval, akit nem volt szándékában megütni, aminthogy nem is volt oka rá. Csapkay különben a játék után jobban lett és a saját lá­bán hagyta el a pályát.

    Sporthirlap, 1920. június 21.