magyarfutball.hu

Kispesti AC - Törekvés SE 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 27. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.28, 21:43 (szerk.: 2022.03.01, 10:49)
    Törekvés — Kispesti AC 0:0

    Hungária-uti pálya, 3000 néző
    Biró: Kiss Tivadar
    (Szombat)

    A két csapat legutóbbi eredményei és a bajnokságban elfoglalt pozíciója alapján igazi sportcsemegének ígér­kezett a mérkőzés. Az események azonban nem váltották be a mérkő­zéshez fűzött reménységeket, mert bár mindvégig érdekes, változatos és he­ves iramu játékban volt része a nagy­számu közönségnek, nivó tekintetében, messze elmaradt a játék a csapatok legutóbbi teljesítményei mögött. Igaz ugyan, hogy megfelelő labda sem ál­lott rendelkezésre, s használhatatlan tojással kellett végigjátszani a mecs­cset, ami valósággal lehetetlenné tette a nyugodt kombinációt.A mérkőzésnek a MAC elleni nagy győzelme után a Törekvés volt a favoritja, s bár a játék nagy részében övé volt a támadó szerepe, a csatár­sor munkájából ezuttal éppen a kellő határozottság és lövőképesség hiány­zott, amely pedig a csapat legutóbbi sikerének legfőbb rugójan volt. Csu­pán Lholtka és Weisz játszotta ki for­máját, a többiek mindent elügyetlenkedtek. Meglepetést keltett a fedezet­sor gyenge játéka, amelyben egyedül Guttmann II játszotta ki formáját. Viola mint centerhalf tulkényelmesen játszott. A közvetlen védelem valami­vel jobb volt mint legutóbb, bár Dürr még mindig rendkívül bizonytalan.

    A KAC csapata a játék első fél­órájában legjobb formáját játszotta ki, s ha ekkor szerencse kiséri akci­óit, ugy a mérkőzés sorsát könnyen a maga javára fordíthatta volna. A játék további részén inkább csak le- rohanásokkat támadott, de mindenkor igen veszélyesen.

    Varga minden labdát nagy bizton­sággal tett ártalmatlanná. A két hát­véd meglepően jól dolgozott, a fede­zetsorban Stallmach a csatársorban pedig az Eisenhoffer—Jeny balszárny végzett kitűnő munkát.

    A játék kiemelkedő eseménye volt, hogy a második félidő 30. percében egy a KAC által vétett ártatlan handsét tizenegyest ítélt a biró, amelyet Urik hatalmas erővel lőtt a kapura, de Varga bravurral védett.

    Sporthirlap, 1920. május 10.