magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAFC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 24. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 21:26 (szerk.: 2022.02.28, 10:36)
    Törekvés — MAFC 1:0 (1:0)

    Halom utcai pálya, 1000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    A MAFC vasárnapon is folytatta vereségsorozatát, kétségbeesetté téve ezzel helyzetét. Ha a csapatot mai szomoru sorsa sem sarkalja nagyobb erőfeszítésre, ugy menthetetlenül visszaesik a II.-ik osztályba. Pedig a technikus csapat nem érdemelné meg ezt a keserű sorsot. A csapat az ősz­szel határozottan nívós csatárjátékot játszott, mely megütötte az I. osztályu nívót. Tavasszal azonban a csatársoruk sem tudott lábraállani s éppen azokon a mecscseken állott fel leggyengébb összeállításban, amelyeken esélye lett volna a győzelemre.

    A Törekvés meccs már nem volt ilyen mérkőzés. Á Törekvés tavasszal óriási formajavuláson ment át, s ha az utóbbi időben valamennyire engedett is az iramból, a MAFC mai csapata nem lehetett komoly ellenfél a számára.

    A MAFC ténylegesen csak az első félidőben volt ellenfele a Törekvésnek; helycsere után ugyanis a vasutascsapat olyan fölénybe került, hogy a MAFC nem is gondolhatott kiegyenlítésre.
    A vasárnapi mérkőzésen a Törekvés halfsora olyan játékot produkált, amilyent már nagyon ré­gen, Ging a centerhalfban s Viola a jobbhalfban, ujra és ujra támadásba vitték a meglehetős kényelmesen dolgozó Törekvés csatársort; a techni­kusok csatárait pedig különösen a baloldalt telje­sen akcióképtelenné tették. Viola ezen a mérkőzé­sén határozottan legjobb jobbszélsőhalfunknak bizonyult.
    A MAFC-ban különösen a védelemnek volt al­kalma kitüntetni magát. Ginzery néhány labdát bravurosan fogott és Solymár is méltó partnere volt. A halfsor is elég jól dolgozott — a védelem­ben, a csatársornak azonban néhány szép kidolgozott helyzeten kívül alig volt más szerepe.

    A játék I. félideje változatos volt s a MAFC is sokat támadott, bár ekkor rugta a Törekvés gyöztes gólját. A II. félidőben a Törekvés nagy fö­lénybe kerül, de további eredményességüket meg­akadályozza részben a MAFC kiválóan működik védelme, részben a kapufélfa, amelyet Csapkaynak kétszer is sikerült eltalálnia. A győztes gólt Urik lőtte olyképpen, hogy Ginzery égv rosszul ugró labdát kiejt Urik elé, aki a gólba lövi.

    Sporthirlap, 1920. április 19.