magyarfutball.hu

MAFC - Törekvés SE 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 7. forduló
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 18:33 (szerk.: 2022.02.12, 16:22)
    MAFC — Törekvés SE 1:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Schuberth M. Ferenc

    Lelkes munkájának megérdemelt gyümölcseként értékes győzelmet aratott a műegyetemiek szimpa­tikus csapata. Bár ezúttal a játékosok tudásán és lelkesedésén kivül a szerencse is pártfogásába vette a MAFC együttesét s Fortuna istenasszony segítette hozzá az értékes pontokhoz, a csapatot átható lelkesedésről és fáradhatatlan agilitásról csak a legnagyobb dicséret hangján emlékezhetünk meg.

    A csapatok a mezőnyben közel egyenranguak­nak bizonyultak, mert míg az első félidőben a MAFC volt a többet támadó, addig szünet után a Törekvés volt frontban s igy eldöntetlen eredmény lett volna a legigazságosabb.

    A MAFC csapatának legjobb része a Reik—Gaug—Egry—Teuffel—Gyuricskó összeállításu csa­társor, mely meglepő intelligensen és szépen kom­binál; egyénileg itt is Egry és Gaug emelkednek ki. Gaug nagyszerű lövőképessége külön említést és a válogatobizottság figyelmét is kiérdemelte. A fedezetsorban dr. Smoling tetszett ezuttal leginkább, mig a közvetlen védelem szorgalmas, de szürke játékot produkált.

    A Törekvés csapata a mezőnyben elfogadhatót nyujtott, a kapu előtt azonban nem elégített ki. Dürrnek a kapott góllal határozott pechje volt. A hátvédek közül csak Horváth volt jó — az első félidőben. Siegl formán alul szerepelt. A fedezet­sor legjobb embere Viola volt. mig a csatársorban Csapkay és Csermely érdemel említést.

    A MAFC győztes gólját az első félidő 27-ik percében éri el Egry szép hosszu lövéséből, mely az elcsuszott Dürr mellett jut a hálóba.

    A második félidőben előbb a Törekvés, majd a MAFC ér el kapufalövést Csapkay, illetve Gaug révén, mikor a 40-ik percben Nyilas a Ginzery által hibásan védett labdából kiegyenlít, de amely gólt a biró of-side címén nem adja meg.

    Befejezésül csupán a Törekvés tulerélyes játé­káról keli még megemlékezzünk, mely Gyuricskó, Landsmann és Reik lesántulására vezetett. Lottkát a játék utolsó perceiben a biró feleselés miatt ki­zárta a játékból.

    Sporthirlap, 1919. október 20.