magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - ÚTSE 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 24. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 21:50 (szerk.: 2022.02.28, 10:38)
    TTC — UTSE 2:0 (0:0)

    Hungária uti pálya
    Bíró: Gerö Ferenc

    A két csapat találkozása a kiesés szempontjából rendkívül fontos volt s eredményében az UTSE-et döntötte kritikus helyzetbe. A TTC csapata az első félidőben mélyen formáján alul játszott, a csapat tagjai egymással civakodtak s ennek folytán ugylátszott, hogy biztos vereség jut osztályrészéül. A második félidőben azonban észbe kaptak. Mintha kicserélték volna őket, lendületes, stílusos játékba kezdettek, folytonosan támadtak, a minek hatása alatt az UTSE fokozatosan engedett, s végül ki­fulladva, teljesen visszaesett.

    A TTC kezd nap és szél ellen. Csakhamar az UTSE lép fel támadóan s kornert ér el a 14. percben Kopácsi csak ököllel tudja a labdát ki­ütni. A 34. percben a TTC veszélyes támadását az UTSE kapusa szépen védi, majd a TTC kor­nert ér el. Ezután az UTSE jut fölénybe, de csa­tárai gólképtelenek. A félidő utolsó percekben némi TTC fölény tapasztalható.

    A második félidőben az UTSE erősen támad s már az első percekben kornert ér el, közvetlenül azután Gally lövése a kapufát éri.
    A TTC most mindjobban fölénybe kerül, s egymásután veszélyes helyzeteket teremt az UTSE kapuja előtt. Az első gól a 33-ik percben esik: Maly beadását Procenkó védhetetlenül belövi. A második gólt Neumann beadásából Procenkó rugja a 39-ik percben, azonban Procenkó lövését egy UTSE játékos segíti a kapuba.

    A TTC csapatában Hegyi hátvéd, a fedezetsorban Friedmann centerhalf volt mindvégig fáradhatatlan. Palkovics jobbhalf ha olyan jó játékos volna, mint amennyire hangosan tudja társait kritizálni, feltétlenül válogatott játékos lenne. A csatársorban a jobb oldal — Maly—Procenkó — volt jó, a Recht helyén játszó Győri gyengén dolgozott. Neumann balszélső félénken mozgott. Az UTSE ezuttal is gólképtelen volt, mint mindig. Védelme kifogástalan, fedezetsora táplálja labdák­kal a csatársort, de hiába, mert ha a csatárok a kapu közelébe jutnak, elvesztik fejüket. Egyénileg Dankó, Liszák 11, Rössler, Török váltak ki.

    Sporthilap, 1920. április 19.