magyarfutball.hu

UTE - 33 FC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 20. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 1.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 23:54 (szerk.: 2022.02.25, 13:54)
    UTE — „33“ FC 1:0 (0:0)

    Népszigeti pálya, 1.500 néző
    Biró: Nyul Dezső

    Egyenrangu ellenfelek erős küzdelmét szemlélhette a kellemetlen időjárás ellenére is szép szám­ban megjelent nézőközönség. Az UTE sorozatos kudarcai után végre első győzelmét aratta ezuttal- amelyre azonban egyáltalán nem szolgált rá. Na­gyobb fizikai erejével, támogatva a közönség lel­kesítő, sokszor valósággal terrorisztikus viselkedé­sétől a mezőnyben meglehetős fölénnyel játszott a játék 70 százalékában a támadó szerepe is az övé volt, de támadásai nélkülözték a kellő tervszerüséget és határozottságot, nem végződtek jól irányított lövésekkel, s hogy mégis sikerült gólt lőniük, az tisztára véletlen szüleménye volt.

    Knoll a kapuban néhányszor nehéz helyzetben is jól mentett. A csatársorba előrerukkolt Vogel II. helyén ez ifjusági Emmerling igen biztató for­mát mutatott; különösen rugótechnikája kiforrott máris, Vogel III. szokott jó formáját játszotta ki ezuttal is. A fedezetsorban Szimon volt a legjobb, mig a csatársor egyáltalán nem nyert Vogel II-nek a centerbe való beállításával. Vogel II. nem való a csatársorba; nem tudja irányítani a támadásokat s bombaszerü lövései sem érvényesülnek a center helyen, mert vagy tulmagasak, vagy egyáltalán sor sem kerül rájuk, mert a védők nem engednek Vogelnek időt a beállításra. A csatársorban csak a két szélső, főleg Szidon II. veszélyes, a belsők nem sok vizet zavarnak.

    A „33“-asok uj összeállitásban szereplő csapaa annak ellenére, hogy Oláh és Kramer II helyén tartalékokkal volt kénytelen felállani, tetszetős, szemrevaló játékot produkált, s csupán balszeren­cséjén mulott, hogy néhány formás támadásának befejezéseképen kedvező gólhelyzetekből sem sike­rült gólt lőnie, Zsáknak alig akadt komoly védeni valója; a gólt az előtte állóktól nem láthatta. A két hátvéd, főleg László megbízhatóan látta el fel­adatát. A fedezetsor és egyben a mezőny kima­gaslóan legjobb embere Zloch volt, aki ugy a vé­delemben, mint a támadásban lelke volt csapatá­nak. A két szélső half közül az ezuttal először szerepelt Heid volt a jobbik. A csatársor Szántó—Vanicsek II—Pápay-Bakonyi—-Ottó összeállitásban igen szépen és okosan kombinált, jól passzolt, de lövéseivel — néhányszor alig két-három mé­ternyire a a kapuvonaltól — igen nagy balszeren­cséjük volt.

    Az első félidőben az UTE a többet támadó, de a „33“-asok támadása sokkal veszélyesebbek. A második félidő első 15 percében a „33“-aoskat lát­juk frontban, s ugy látszik mintha ők nyernék a mérkőzést, de Lászlónak a 17. percben történt lerugása után összeesett a csapat, s az UTE-nek sikerült a 25. percben egy kornert követő kavaro­dásból Szimon révén a győzelmet jelentő gólt megszerezni.

    Két percel a játék befejezése előtt a biró Zsákot egy félreértésből kifolyólag kiállította. A kiállítás előzménye az volt, hogy a biró egy UTE támadást of-side címén lefujt, a játékos a sípjelet nem hallotta és tovább futott, a biró tehát még egyet fujt. A Zsák abban a hiszemben, hogy a biró a mérkőzést lefujta a már hóna alatt tartott labdát, a még mindig meg sem állt játékos elé dobta, hogy megálljon, mire a biró kiállította.

    Sporthirlap, 1920. március 15.