magyarfutball.hu

ÚTSE - MAFC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 20. forduló
játékvezető : Fehéry Ákos
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 21:40 (szerk.: 2022.02.26, 11:17)
    UTSE — MAFC 2:0 (1:0)

    Népszigeti pálya
    Bíró: Fehéry Ákos

    Megérdemelt győzelmet aratott az ifjusági játékosokkal felfrissített UTSE a meglepően unottan és lélek nélkül játszó Technikusok felett. Bár az ifjusági játékosok beállítása miatt a játékosok egy része vonakodott játszani, s csak hosszas rábeszé­lés után volt hajlandó kiállani, az események és az eredmény igazolták az UTSE helyesen és sport­szerűen gondolkozó vezetőségét, amely pillanatig sem habozott, s a régi rossz formában levó öre­geket jóképességü fiatalokkal cserélte fel.

    Paksynak az UTSE kapujában csak néhányszor volt alkalma tudását bemutatni. A hátvédek szür­kén, de jól játszottak. A fedezetsor Hierholz—Lisszák II—Rösszler összeállításban kitünően he­lyezkedve a csapat gerince volt, s amellett, hogy jó! szerelte a MAFC támadásait, szinte tömte lab­dákkal a saját csatársorát. A csatársorban az ifjusági Reismann—Markó balszárny igen ügyesen és okosan kombinált, Szabó, mint center jól irányí­totta a támadásokat, míg Török góljaival szolgált rá az elismerésre.

    - A MAFC csapata az első félidőben elfogadha­tóan játszott, a második félidőben azonban igen gyöngén funkcionált. Ginzery az első gólt védhette volna. A két hátvéd igen bizonytalan volt,
    s a fedezetsorban is csupán Smoling nyujtott elfogadhatót. A csatársor egyetlen veszélyes embere Reik volt, de őt érthetetlenül elhanyagolták.

    Az UTSE első gólját Török lövi az első félidő 43. percében. Egy perccel később a MAFC-nak alkalma nyílik a kiegyenlítésre, de Smoling egy tizenegyest a kapu fölé lő. Az UTSE második gól­ját a második félidő 12. percében ugyancsak Tö­rök lövi.

    Sporthirlap, 1920. március 15.