magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Törekvés SE 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 20. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 23:25 (szerk.: 2022.02.25, 13:52)
    Törekvés - NSC 2:1 (2:1)

    Üllöi-uti pálya
    Biró: Gerö Ferenc

    A Törekvés, mint nagy favorit indult a mérkő­zésbe s az elején tényleg ugy látszott, mintha gólokkal nyerné a mérkőzést. A Törekvés alig 20 percnyi játék után két góllal vezetett Fél órai játék után változik csak meg a játék képe. A ne­héz talajon a Törekvés emberei kezdenek kiful­ladni, mig az NSC csatárok fürgesége akkor jut érvényesüléshez. A talajt jobban bírják, mint a Törekvés halfjai s néhány egész ügyes támadást vezetnek a Törekvés kapu ellen. Elöljár ebben Künsztler, aki hosszabb pihenő után ismét régi formájában mutatkozott be. As NSC támadások 9O százalékát ő vezette s tegyük hozzá, mindig veszélyesen. Az NSC gólja is az akciójának kö­vetkezményeképpen születik meg, amennyiben centerezését Horváth kézzel téríti el irányától, s a megítélt ll-est Szegedy helyezi a gólba. Volt még ezen kívül is néhány helyzete az NSC-nek, azon­ban Künstleren kívül a többi négy csatár olyan erélytelen és oly gyengén áll a lábán, hogy veszé­lyesek nem tudtak lenni a Törekvés kapujára.

    A II. félidő már teljesen változatos volt, megoszlott az NSC és Törekvés kapu előtt. Mig azon­ban a Törekvés támadásai mindig nagy veszélyt jelentettek, addig az NSC-nek csak egyetlen igazán jó alkalma volt kiegyenlítésre az utolsó percben, amikor a balszélső három lépéssel a kapu előtt csak Dürrel áll szemközt, saroklövését Dürr el­vetéssel szépen védi.

    A mérkőzést a Törekvés reálisan nyerte meg s az eredmény is megfelel a mai erőviszonyoknak. A Törekvés ugyan lőhetett volna több gólt is, de ma nagyon is kényelmesen játszottak ahhoz, hogy növesszék a gólarányukat. A belsők ugyan teljes igyekezettel dolgoztak ae eredmény javításán s jó formát is mutattak, ellenben a két szélsőben nem nyertek támogatást. Ugy Csermely mint Lottka nagyon rossz volt. A halfsor sem volt oly jó mint egyébkor. A Béky helyén játszó Löffler fürgébb ugyan, mint elődje, de nem passzol. A védelemnek sem volt jó napja, kivéve Dürrnek, aki biztos kéz­zel fogott minden labdát.

    Az NSC legjobb embere Künstleren kivül az öreg Szendrő volt; a halfsor nem elsőosztályu. Gallovits kapus szép védései mellett néhányszor nagyon bizonytalan is tudott lenni. Az első gól tisztán az ő lelkén szárad.

    Valamennyi gól az első félidőben esett Az elsőt Lottka rugja Gallovits hibájából, aki Csermely beadását kiejti. A másodikat Weisz—Urik összjá­tékából utóbbi helyez a gólba.

    Sporthirlap, 1920. március 15.