magyarfutball.hu

MAFC - Nemzeti SC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 19. forduló
játékvezető : Hoffenreich Károly
nézőszámok:
  1. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 19:54 (szerk.: 2022.02.25, 13:12)
    Az NSC uj balösszekötője Gencsy Béla lesz, aki a föloszlott MLK-ból kérte az átigazolását. Gencsy III. osztályu válogatott volt és igen jó technikáju, ötletes játékos, pompás lövőképes- séggel. Spitz persze nem esik ki a csapatból. Ellenkezően, visszakerül eredeti helyére, a jobbösszekötőbe, ahol sokkal eredményesebben fog játszani. A center posztját minden valószínűség szerint Tímárra bízzák.

    Sporthirlap, 1920. március 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 19:47 (szerk.: 2022.02.25, 13:12)
    NSC — MAFC 1:1 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Hoffenreich Károly.

    Meglátszott a mérkőzésen, hogy olyan pontokért küzdenek, amelyek partra segítik a győztes csa­patot. Kapkodva, idegesen, sokszor fölöslegesen ingerlékenyen küzdöttek a játékosok, ami több­ször teremtett puskaporos hangulatot a pályán. Mindez persze a mérkőzés szépségének a rovására ment. Pedig a meccsen idónkint már felcsillant az NSC régi játéktudása s tetszetősen kombinált technikus csatársor, is — ha történetesen megtudta kaparintani a labdát.

    Tartalékokkal tűzdelve, gyönge halfsorral állt ki a MAFC s ez okozta azt, hogy miután Teuffel kavarodásból lőtt góljával megszerezte a vezetést, fokozatosan vissza esett s végül teljesen kimerül­ten kieresztette kezéből a győzelmet. A MAFC-ban Smoling helyett az ifjusági Havas, Kosár helyén a betegségéből fölépült Landsmann játszott.

    Az NSC is szerepeltetett uj embert. Gencsy bal­összekötő személyében. Látszott rajta, hogy lámpalázzal küzd, de amikor belejött a játékba, jól és fürgén mozgott. Egyetlen egyszer lölt csak a ka­pura, a meccs utolsó percében, de az az egy lövése ágyulövésnek is beillett s a mi fő, megta­lálta az utat a MAFC-nak Ginzerytől nagyszerűen védett hálójába.

    Sporthirlap, 1920. március 8.