magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MAFC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 15. forduló
játékvezető : Kiss Menyhért

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 19:49 (szerk.: 2022.02.12, 16:55)
    MSC - MAFC 1:0 (0:0)

    Üllői uti pálya
    Biró: Kiss Menyhért

    Hétről-hétre javul az NSC. A mult vasárnapi kissé még nyers csatársora ma Künsztler nélkül is már csiszoltabb összjátékot mutatott s ezzel megérdemelten a maga javára döntötte el a mér­kőzést. Különösen a Zsíros—Spitz balszárny ve­zetett sok fürge, ügyesen konstruált támadást s törte meg fokozatosan a MAFC különben is gyen­gécske védelmét. Már a jobbszárny nem operált hasonló sikerrel, mert a Künsztler helyén játszó Székely Aladár sokat rontott. Megállta a helyét az NSC halfsora is Szegedy centerhalffal az élén. Hibátlanul dolgozott a Hesser—Kis hátvédpár. Gallovits kapus bizonytalanságával sok fölösleges izgalmat szerzett az NSC híveinek.

    A MAFC-nak fényesen ment az első husz perce,de nem tudta kihasználni. A meccs további folya­mán már egyetlen jóravaló gólhelyzetet sem tudott teremteni. Gaug már nem a régi, Egry tétováz a kedvező helyzetekben, Toiffelt fényesen fogták, egyegül Gyuritska balszélső elégített ki. A halfsor gyönge volt, Dvoszsák centerhalf mintha ott semlett volna. Löbl és Kossár sem volt jók. Ginzery— a kapott góltól eltekintve — pompásan védett.

    A meccs élvezetes volt, mert a csatársorok összjátékra törekedtek és tetszetősen kombináltak. Kár,hogy egy durva jelenet éktelenitette el, ami Landsmann MAFC és Killermann I. NSC kiállításával végződött. A győztes gólt Spitz lőtte a második félidő 21. percében. Ginzery védhette volna.

    Sporthirlap, 1919. október 6.